Ministerul Economiei si Finantelor nu elimina acciza la motorina
Data publicarii: 08-02-2008 | Finante-BanciReprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) nu au acceptat solicitarea producatorilor agricoli de eliminare a accizei pentru motorina, dar au recomandat cresterea subventiei acordate de catre Ministerul Agriculturii, a declarat, joi, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Marcel Cucu.
"Am discutat azi (joi-n.red) cu reprezentantii Ministerului de Finante si am inteles ca nu sunt de acord cu solicitarea noastra de anulare a accizei pentru motorina", a declarat, joi, presedintele LAPAR, Marcel Cucu.
Acesta a precizat ca Ministerul de Finante a recomandat ca subventia acordata de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) sa fie majorata.
"Ne-au trimis sa vorbim cu reprezentantii Ministerului Agriculturii sa vedem daca dispun de suficienti bani la buget pentru ca subventia la motorina sa fie majorata", a mentionat Cucu.
Presedintele LAPAR, Marcel Cucu, a declarat, miercuri, ca reprezentantii producatorilor agricoli au solicitat ministrului de finante Varujan Vosganian anularea accizei pentru motorina utilizata in agricultura.
De asemenea, federatia sindicatelor din agricultura Agrostar a anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie, ca a inaintat MADR o serie de revendicari, printre care majorarea subventiei pentru motorina, de la un leu pe litru la 1,7 lei pe litru. Secretarul de stat Gheorghe Albu a declarat, recent, pentru NewsIn, ca sprijinul financiar pentru motorina nu va fi majorat, insa fermierii vor beneficia de o subventionare de pana la 30 % pentru dobanda aferenta unui credit agricol.
Practica subventionarii agriculturii, prin diminuarea accizei pentru motorina, este uzuala in Uniunea Europeana si acceptata de legislatie.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice