BERD este interesata de privatizarea CEC
Data publicarii: 08-02-2008 | Finante-BanciBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este interesata de privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), asteptand o decizie cu privire la acest proces din partea premierului Tariceanu si a ministrului de Finante, a declarat presedintele bancii, Jean Lemierre.
"CEC-ul e un caz specific, e o banca de stat, una dintre putinele care au mai ramas neprivatizate si analizam aceasta afacere", a spus oficialul BERD. Lemierre a adaugat ca institutia pe care o reprezinta va analiza si alte procese de privatizare din Romania.
"Am vorbit pentru prima oara, ieri, despre situatia CEC-ului, analizam aceasta afacere, dar nu am luat, inca, o decizie, asteptam decizia premierului si a ministrului de Finante", a spus oficialul BERD.
Institutia planuieste sa directioneze o treime din investitiile facute in Romania, in 2008, catre sectorul energetic, institutia axandu-se pe trei segmente principale, a declarat la sfarsitul anului trecut, directorul grupului BERD, Olivier Descamps.
Directorul BERD a anuntat ca investitiile institutiei in Romania vor creste "probabil semnificativ" anul acesta fata de 2007, cand banca a investit aproximativ 350 milioane euro.
BERD a lansat, in ianuarie, o linie de finantare a proiectelor de eficienta energetica prin care bancile pot lua imprumuturi din care sa finanteze mai departe firme in vederea imbunatatirii eficientei energetice.
BERD a acordat in cadrul acestui program imprumuturi catre trei banci din Romania in valoare de 35 milioane euro. Banca Comerciala Romana (BCR) a luat un imprumut de 20 milioane euro, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) - 10 milioane euro, iar Banca Transilvania - 5 milioane euro.
Imprumutul acordat BCR a ridicat la 115 milioane euro valoarea finantarilor de catre BERD a Bancii Comerciale Romane, la 30 milioane euro imprumuturile acordate CEC si la 68 milioane euro finantarile acordate catre Banca Transilvania.
BERD a mai acordat, pana in prezent, 22 de imprumuturi, in valoare de 380 milioane euro pentru proiecte in sectorul infrastructurii municipale si de mediu din Romania. In cele 27 de tari in care opereaza, suma investita de BERD pe acest segment este de 2 miliarde euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman