Raiffeisen Bank a angajat 2.300 de persoane in 2007
Data publicarii: 07-02-2008 | HR/CariereRaiffeisen Bank a angajat, in cursul anului trecut, peste 2.300 de persoane, ajungand, in prezent, la un total de 6.000 de angajati, potrivit Business Standard. Banca intentioneaza sa continue recrutarea masiva de personal, pentru a-si sustine deschiderea de noi unitati si in cursul anului 2008. Institutia bancara are in vedere si ocuparea posturilor specifice sucursalelor de banca, si a unor posturi la nivelul sediului central.
"Ne asteptam ca nevoile de recrutare ale bancii pentru anul in curs sa fie axate preponderent pe pozitiile de la nivelul agentiilor - consilier clienti, casier, ofiter tranzactii clienti", afirma Mihaela Lepadatu, senior human resources officer la Raiffeisen Bank. Tinta de extindere a bancii, anuntata pentru 2008, este de 220 de sucursale. Potrivit departamentului HR al bancii, numarul angajatilor din cadrul unei agentii Raiffeisen variaza in functie de dimensiunea acesteia, de la patru la sapte persoane, ceea ce inseamna ca banca va recruta cel putin 1.000 de persoane in acest an.
De asemenea, pe langa construirea echipelor din agentii, se vor face recrutari si pentru pozitii de specialisti in zona de vanzari, creditare, operatiuni la nivelul administratiei centrale. Potrivit Mihaelei Lepadatu, cele mai multe posturi disponibile sunt cele de executie in zona de creditare, vanzari (IMM, Corporate), IT.
Politica de resurse umane din cadrul Raiffeisen Bank presupune recrutarea la nivel intern, inaintea anuntarii disponibilitatii pozitiilor in afara companiei. Astfel, compania incurajeaza mai ales ocuparea posturilor de management prin promovare interna, de cele mai multe ori, nefiind necesara relocarea unor persoane pentru pozitiile manageriale din teritoriu.
"Exista situatii in care, pentru ocuparea unor astfel de pozitii, in functie de disponibilitatea de deplasare sau relocare exprimata de candidatii interni, recurgem la ocuparea acestora prin relocari de persoane din localitati situate, de obicei, in proximitatea pietelor respective", explica Lepadatu.
Pentru recrutarea directorilor de unitati, cea mai eficienta metoda de identificare a candidatilor potriviti este cea de "cautare directa", recrutarea clasica dovedindu-se neproductiva.
Raiffeisen Bank Romania, subsidiara a diviziei internationale a grupului financiar austriac Raiffeisen, a ajuns la active de 5,097 miliarde euro, dupa primele noua luni ale lui 2007, in crestere cu 9,8%, fata de sfarsitul lui 2006, si reprezentau 7,55% din activele Raiffeisen International.
Dupa valoarea activelor, subsidiara bancara din Romania era, la finele anului trecut, pe locul al cincilea in cadrul Raiffeisen International, dupa subsidiarele ZAO Raiffeisenbank din Rusia (cu active de 8,8 miliarde euro), Raiffeisen Bank Zrt din Ungaria (7,8 miliarde euro), Tatra Banka din Slovacia (6,96 miliarde euro) si VAT Raiffeisen Bank Aval din Ucraina (5,9 miliarde euro). Bilantul financiar al Raiffeisen International, publicat recent, arata ca Raiffeisen Bank Romania avea, la 30 septembrie 2007, o retea de 382 de unitati.
Principalii competitori ai Raiffeisen Bank pe piata locala sunt BRD Societe Generale, UniCredit-Tiriac si Banca Transilvania.
Locuri de munca disponibile la Raiffeisen Bank pe jobs.banknews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului