ProCredit Bank Romania mareste dobanzile depozitelor la termen
Data publicarii: 06-02-2008 | Finante-BanciIncepand din data de 06 februarie, ProCredit Bank a marit dobanzile depozitelor la termen constituite in Lei si Euro pe 1, 3, 6 si 12 luni, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Astfel, depozitele la termen in Lei pentru persoane fizice si juridice au o rata a dobanzii cu 0,5 p.p. mai mare, ajungand pentru maturitatea de 12 luni pana la 7,75% pe an.
In ceea ce priveste depozitele la termen in Euro, ratele dobanzilor au crescut cu pana la 0,35 p.p., fiind diferite in functie de maturitati. De exemplu, pentru un depozit in Euro pe 3 luni, ProCredit Bank acorda o dobanda de 4,10% pe an.
"Aceasta decizie a fost luata ca urmare a evolutiei pietei financiare. Era firesc sa aliniem dobanzile pe care le oferim clientilor nostri in concordanta cu rata dobanzii practicata pe piata." - a declarat Asmus Rotne - Director General Adjunct la ProCredit Bank.
Pensionarii care aleg unul dintre depozitele la termen in lei de la ProCredit Bank primesc un plus de dobanda de 0,5 p.p la dobanda standard in Lei practicata de banca.
Dobanda fixa pe intreaga perioada a depozitelor la termen reprezinta unul dintre avantajele oferite clientilor. Astfel, fiecare dintre clienti poate calcula cu exactitate, din prima zi a depunerii banilor, care va fi suma pe care o va avea la maturitatea depozitului.
Pe langa cresterile de dobanzi la depozitele la termen, banca a aplicat o majorare si la dobanda conturilor de economii pentru persoane fizice in Euro, cu 1,55 p.p ajungand pana la 3,30% pe an, tot ca urmare a evolutiei pietei financiare. Pentru conturile de economii in lei, ProCredit Bank acorda clientilor persoane fizice o dobanda de 6,5% pe an.
ProCredit Bank are in prezent 36 de sucursale si agentii in Bucuresti si in tara si intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa ajunga la o retea de 50 de locatii.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des