Speculatiile cu domenii web devin afaceri profitabile
Data publicarii: 04-02-2008 | AfaceriUn domeniu web disponibil poate fi inregistrat de oricine, chiar daca denumirea este marca inregistrata, noteaza Romania Libera. Daca cineva inregistreaza un anumit domeniu web, il poate vinde oricand catre o persoana fizica sau juridica la un pret mai mare decat cel initial. In cazul denumirilor tip "marca inregistrata" proprietarii de drept se pot adresa justitiei, fiind nevoie totusi de cateva luni pana sa intre in posesia domeniului dorit.
Companii precum Airfrance, Auchan, Bayer, Ikea sau Billa au trebuit sa isi recupereze domeniile .ro aferente in instanta, deoarece ele fusesera inregistrate de alte persoane. Din pacate, mult mai multe companii se afla in acest impas, iar procesul de recuperare nu este tocmai unul rapid si presupune cheltuieli destul de mari.
"In cazul marcilor inregistrate, cea mai buna cale de solutionare a problemei este WIPO (World Intellectual Property Organization), organizatie cu sediul la Geneva, care are un centru de arbitraj unde lucreaza trei avocati specializati in recuperarea domeniilor web", a declarat pentru Romania libera Eugenie Staicut, directorul RNC, autoritatea care se ocupa de gestionarea domeniilor .ro.
El a explicat ca dupa inregistrarea unei cereri si depunerea actelor necesare pentru un anume domeniu si plata a aproximativ 1.500 de dolari, o companie poate primi un raspuns in maximum 60 de zile.
Staicut a mai spus ca mai exista o a doua optiune, si anume depunerea unei plangeri in instanta, dar procesele pot dura si doi sau trei ani pana la solutionarea cazului.
Integral in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des