Banca Transilvania si-a marit profitul la 340,84 milioane lei in 2007
Data publicarii: 31-01-2008 | Finante-BanciBanca Transivania a afisat pentru anul 2007 un profit net de 340,48 milioane lei, de aproape de trei ori mai mare decat rezultatul din 2006, in timp ce activele bancii au crescut cu peste 70%, la 13,87 miliarde lei, potrivit rezultatelor preliminare trimise miercuri Bursei de la Bucuresti.
Anul trecut, profitul net al bancii a urcat cu 183%, la 340,48 milioane lei (94,3 milioane euro - calculat la cursul de la finalul anului), in timp ce in 2006 rezultatul net s-a cifrat la 120,21 milioane lei.
Profitul operational a fost cu 43,90% peste nivelul prevazut de banca, iar vanzarea BT Asigurarii catre compania franceza Groupama pentru suma de 173,50 milioane lei "a contribuit semnificativ la obtinerea unor rezultate excelente", a spus presedintele consiliului de administratie al bancii, Horia Ciorcila.
Activele totale ale Bancii Transilvania la 31 decembrie 2007 s-au ridicat la 13,87 miliarde lei (3,84 miliarde euro), in crestere cu 71,61% fata de nivelul din 2006, iar capitalul propriu a sporit cu 54%, la 1,48 miliarde lei, de la 961,40 milioane lei cat era in 2006.
Banca si-a consolidat anul trecut pozitia pe piata creditelor, imprumuturile acordate de banca Transilvania atingand 8,56 miliarde lei, din care 59% reprezentau creditele pentru firme, iar 41% cele pentru populatie. Capitalul atras de la clienti insuma 10,58 miliarde lei la finalul anului trecut.
"Rezultatele financiare remarcabile din anul trecut au fost obtinute printr-o strategie implementata diferentiat la nivelul directiilor de business ale bancii. In 2007 am dus la indeplinire un obiectiv important, anuntat, acela de a avea 1 milion de clienti activ", a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers.
Banca porneste in 2008 de pe pozitii solide, in ceea ce priveste rezultatele financiare, portofoliul de clienti, capital si resurse, urmand sa se concentreze pe "succesul liniilor de afaceri", pe cresterea profitabilitatii si pe consolidarea pozitiei de piata, a precizat directorul Bancii Transilvania.
In 2007, Banca Transilvania a investit cu precadere in extinderea teritoriala, asa incat a deschis 116 unitati, iar reteaua bancii a ajuns la 457 de sucursale si agentii. Banca a patruns si pe piata internationala, deschizandu-si, in luna octobrie a anului trecut, o sucursala in Cipru.
Odata cu extinderea teritoriala, banca a angajat circa 1.300 de persoane, in medie 108 de angajari pe luna, ceea ce a ridicat personalul Bancii Transilvania la 5.837 angajati.
De asemenea, Banca Transilvania s-a inscris, in 2007, prin parteneriatul cu firma olandeza Aegon, in cursa pensiilor private obligatorii, infiintand compania BT Aegon. BT Aegon a obtinut aproape 130.000 de adeziuni in campania de aderare a populatiei la fondurile de pensii private obligatorii, ceea ce a propulsat compania pe locul 7 intre fondurile de pensii private.
Banca Transilvania a obtinut anul trecut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), actionarul semnificativ al bancii, un credit pentru microcompanii, in valoare de 15 milioane euro si 10 milioane euro pentru finantarea rurala. European Fund for Southeast Europe (EFSE) a acordat bancii un imprumutat de 20 milioane euro pentru credite ipotecare destinate populatiei si companiilor, iar ABN Amro Bank Romania a finantat Banca Transilvania cu 60 milioane euro, suma care are destinatie generala.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani