FBI ancheteaza 14 companii financiare implicate in criza creditelor ipotecare
Data publicarii: 30-01-2008 | InternationalFBI a deschis o ancheta privind activitatea a 14 companii financiare implicate in criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, care a afectat grav economia americana, au anuntat responsabili ai institutiei, citati de Reuters.
Responsabili din cadrul FBI au declarat reporterilor ca investigheaza aceste companii pentru a descoperi daca au avut loc fraude contabile sau trafic cu informatii privilegiate.
FBI nu a dorit sa ofere detalii legate de identitatea acestor companii, insa anchetele vor viza dezvoltatori imobiliari, companii ce ofera credite ipotecare cu grad ridicat de risc, companii care garantau imprumuturi si bancile care le detineau, a declarat sedul diviziei de infractiuni economice din cadrul FBI, Neil Power, conform Reuters.
"Momentan anchetam un numar de 14 companii", a declarat acesta.
FBI conduce aceasta ancheta in paralel cu Comisia americana pentru valori mobiliare, care a deschis aproximativ 50 de anchete legate de criza creditelor ipoetcare, iar unele dintre anchete se suprapun, a declarat Power.
Printre tintele anchetei Comisiei se numara banca elvetiana UBS AG precum si bancile americane de investitii Morgan Stanley, Merrill Lynch, Bear Stearns precum si asiguratorul MBIA.
Comisia, care a pus bazele unei echipe interne specializata de criza creditelor, analizeaza felul in care companiile financiare au stabilit pretul pentru obligatiunile al caror activ suport l-au constituit aceste credite ipotecare cu grad ridicat de risc si daca aceste companii ar fi trebui sa instiinteze din timp cumparatorii despre scaderea preturilor acestor obligatiuni.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman