Candover: criza economica de pe piata achizitiilor din Europa va continua
Data publicarii: 29-01-2008 | InternationalActuala criza de pe piata achizitiilor din Europa va continua cel mai probabil pana cand pietele volatile se vor stabiliza, avand in vedere ca nesiguranta face ca fondurile private de investitii sa nu gaseasca sustinere financiara pentru eventualele preluari, potrivit Reuters.
"Trebuie sa existe mai multa stabilitate si o directie mai clara cu privire la situatia pietelor", a declarat directorul administrativ al Candover, Marek Gumienny. "Este bine sa stai deoparte pana cand situatia va deveni mai clara".
Pietele au fost foarte volatile in ultimele saptamani, pe fondul continuarii nesigurantei economice ce afecteaza increderea investitorilor.
Piata datoriilor se afla in criza de la inceputul lunii august, atunci cand criza creditelor din SUA a inceput sa afecteze sistemul corporativ de imprumuturi.
Comentariile facute de Gumienny au venit dupa ce firma britanica Candover a eliberat raportul trimestrial Barometer asupra industriei de fonduri private, potrivit caruia valoarea achizitiilor europene a scazut cu 45% in trimestrul al patrulea pe 2007.
Valoarea totala a achizitiilor din Europa a scazut la 24 miliarde euro, de la 44 miliarde euro in trimestrul al treilea din 2007, potrivit raportului Candover.
Nelinistile de pe piata datoriilor au afectat abilitatea firmelor de achizitii de a strange fonduri pentru a-si finanta acordurile, conducand la actuala criza.
Gumienny a spus de asemenea ca anumite investitii existente ale fondurilor private, precum acelea din sectorul de retail, ar putea sa se confrunte cu anumite presiuni in urmatoarele luni, odata ce economia se deterioreaza si acestea incearca sa administreze niveluri mari de datorii, acumulate in anii de performante record inregistrate pana la jumatatea anului 2007.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani