Yahoo! ia in calcul concedieri masive pentru a-si imbunatati rentabilitatea
Data publicarii: 22-01-2008 | InternationalGrupul Yahoo! analizeaza posibilitatea unor concedieri masive menite a-i imbunatati rentabilitatea, presa americana vorbind de reducerea cu 2.500 de posturi a personalului, ce momentan se ridica la 14.000 de angajati, informeaza Reuters.
Conform cotidianului Wall Street Journal, grupul doreste sa concedieze mai multe sute de angajati, pentru a termina anul 2008 cu un nivel al personalului egal cu cel din anul precedent, intarind echipele unor divizii considerate prioritare si eliminand slujbe din alte sectoare.
Site-ul specializat Silicon Alley scrie ca Yahoo! ia in calcul concedierea a 15%-20% din efective, reprezentand 1.500-2.500 de angajati.
Grupul nu a dorit sa comenteze aceste informatii.
Yahoo! incearca sa isi sporeasca rentabilitatea, intr-o perioada in care activitatea proprie sufera din cauza unei concurente tot mai dure venite din partea rivalului direct Google.
Titlurile Yahoo! s-au depreciat cu peste 17% de la inceputul lunii decembrie, scazand de la 25 dolari la 20,78 dolari pe actiuni, conform ultimelor cotatii de la sfarsitul saptamanii trecute.
De la inceputul verii, Yahoo! si-a reorganizat deja managementul de top, aducand in functia de director executiv pe fondatorul grupului, Jerry Yang, pentru a lupta impotriva concurentei grupului Google, care se impune pe piata publicitatii online, principala sursa de venituri ale celor doua companii.
Yahoo! a anuntat o scadere de 4,6% a profitului net obtinut in al treilea trimestru din 2007, la 151,3 milioane dolari, din cauza majorarii cheltuileilor de marketing si a unei cresteri a veniturilor de doar 12%, la 1,76 miliarde dolari, sub nivelul de crestere al pietei publicitatii online.
Pe plan mondial, Google obtine peste 32% din veniturile pietei publicitatii online in timp ce Yahoo! obtine doar 20%, in centextul in care in urma cu doi ani cele doua companii erau la egalitate.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului