Vechea locuinta poate fi data la schimb cu una noua

Data publicarii: 21-01-2008 | Imobiliare

Din ce in ce mai multe proiecte rezidentiale isi fac aparitia pe piata. Si odata cu ele apar ofertele dezvoltatorilor, noteaza Gandul. "Concurenta intre developeri este un lucru normal, care se intampla la orice ora, indiferent de raportul cerere - oferta. Spre exemplu, conteaza cine vinde primul, dinamica vanzarilor, toate acestea constituind un aport la imagine si la renumele companiei.

Metodele de atragere a clientului sunt diverse. De la marketing agresiv la discounturi in anumite perioade ale anului, facilitati privind modalitatile de plata, cum este si buy-back-ul imobiliar, proiecte calitative,  oferte complexe," spune Sorin Lacusta, director proiecte rezidentiale din cadrul companiei imobiliare Regatta.

Practic, prin sistemul buy-back iti poti cumpara o locuinta noua, dand-o la schimb pe cea veche. Ce ramane de platit este diferenta de pret, ce poate fi achitata si prin credit. "Sistemul buy-back imobiliar reprezinta o noutate pentru piata imobiliara din Romania. Acesta incepe sa fie promovat de dezvoltatorii imobiliari care vin in intampinarea clientilor cu noi facilitati. Prin sistemul buy-back imobiliar, oamenii pot veni cu propriile apartamentele, pe care constructorul le cumpara, oferindu-le in schimb apartamente noi", spune Claudia Dascalescu, consultant senior in cadrul departamentului rezidential al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Multi interesati, zero cumparatori

Prima companie care a dat tonul acestui sistem pe piata romaneasca este Stein Construct, care a implementat aceasta metoda odata cu lansarea proiectului RubinStein. "Acesta este un mod de a-i ajuta pe clienti sa isi cumpere mai usor o locuinta. Evaluarea proprietatii se face de catre un evaluator propus de noi si recunoscut de Banca Nationala a Romaniei si de bancile comerciale. Clientul poate sa vina si el cu un alt evaluator. Locuinta fostului proprietar este apoi fie vanduta, fie inchiriata," afirma Anca Munteanu, directorul de vanzari al companiei.

Daca romanii au fost destul de interesati de aceasta idee, nu la fel de mult au si pus-o in practica. Mediatizat de la lansare, sistemul de buy-back adus pe piata de companie nu a atras pana acum nici un doritor de a da la schimb apartamentul vechi pe unul nou si a plati diferenta. "Suntem pe ultima suta de metri cu finalizarea contractelor de vanzare pentru proiectul RubinStein si nu am avut nici o incheiere de contract pe baza acestui sistem. Romanii sunt interesati, dar apeleaza la alte metode de finantare, cum este creditul," spune Anca Munteanu.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: