Barroso: Un euro puternic reflecta starea buna a economiei europene
Data publicarii: 13-01-2008 | EconomiePresedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a estimat ca un euro puternic reflecta starea buna a economiei europene, respingand posibilitatea ca taria monedei europene sa ingrijoreze exportatorii, informeaza AFP.
"Succesul monedei euro reflecta increderea in economia europeana", a afirmat Barosso, dupa o intalnire din capitala Maltei, La Valetta, cu primul ministru Lawrence Gonzi, la putin timp dupa ce statul maltez a aderat, la 1 ianuarie, la zone euro.
Conform estimarilor malteze, peste 90% din populatie utilizeaza deja euro drept moneda preferata, chiar daca momentan mai exista in circulatie aproximativ 442 milioane lire malteze in circulatie.
Barroso a asigurat ca intelege temerilor unor sectoare economice din Uniunea Europeana, privind taria euro, precizand ca in viitor va avea loc un dialog in acest sens.
"Uitati-va la germani, ale caror exporturi nu continua sa creasca atat in zona euro cat si in strainatate", a declarat Barroso, cu intentia de a prezenta un exemplu de urmat, afirma AFP.
Presedintele CE a estimat ca sectoarele care nu au reusit sa se adapteze la realitatile globalizarii sunt cele care sunt cele mai afectate de taria euro.
Ceremoniile de sarbatorire a intrarii oficiale a Maltei in zona euro au inceput sambata in prezenta a numerosi inalti oficiali europeni, precum seful guvenului italian, Romano Prodi, presedintele in exercitiu al UE, slovenul Janez Jansa si presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet.
Malta, un stat mic cu aproximativ 400.000 de locuitori, a devenit la 1 ianuarie 2008 cea de-a cincisprezecea tara care a adoptat moneda unica europeana drept moneda nationala.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman