Romanii ar putea beneficia de vouchere de vacanta din iulie
Data publicarii: 10-01-2008 | TurismRomanii ar putea beneficia de vacante in tara daca legea voucherelor va fi implementata incepand cu luna iulie a acestui an, a declarat, miercuri, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Dragos Anastasiu.
Potrivit informatiilor furnizate de ANAT, reprezentantii Guvernului, cei ai agentiilor de tursim si sindicatele s-au intalnit miercuri pentru a stabili forma proiectului privind acordarea voucherelor de vacanta. In prezent, legea a fost aprobata de Senat si este in analiza Camerei Deputatilor.
"Vom avea o noua intalnire pentru a stabili forma legii voucherelor si sper ca sa o putem aplica din luna iulie a anului in curs. In prezent, textul legii nu este clar si este necesara definirea termenilor", a explicat Anastasiu.
Presedintele ANAT a precizat ca legea voucherelor reprezinta un factor de dezvoltare economica, prin majorarea fluxului de turisti. "Acest proiect nu obliga pe nimeni sa-l utilizeze, dar va prezenta cu siguranta interes pentru angajatori care vor putea sa ofere tichete de vacanta in locul unei mariri de salariu de exemplu" a mai afirmat Dragos Anastasiu.
Potrivit datelor furnizate, joi, de ANAT, definirea unor termeni cum ar fi voucher, unitati emitente, unitati agreate, fondul pentru vouchere de vacanta este necesara pentru aprobarea legii tichetelor de vacanta. Totodata, este necesara reglementarea, organizarea si desfasurarea activitatii de obtinere a voucherelor, dar si cheltuielile aferente, mai ales cui revin aceste cheltuieli si din ce fonduri se suporta.
De asemenea, pentru aprobarea acestei legi este necesara formularea de norme care sa expliciteze situatia contributiei atat a angajatorului, cat si a angajatului, contributie varsata in conturile special deschise. Sub forma actuala, pentru acordarea acestor tichete de vacanta vor contribui angajatul si angajatorul, cel mai probabil, sub forma unor cotizatii.
"Angajatorii vor fi interesati de utilizarea acestei legi pentru ca prin intermediul ei isi vor putea fideliza angajatii cu niste costuri mai mici. Spre deosebire de prima de vacanta, tichetele de vacanta nu vor fi impozitabile, ci numai deductibile fiscal", a declarat, miercuri, secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan.
Potrivit reprezentantului FPTR, implemenatrea acestei legi va descuraja turismul la negru. "Important este ca numarul turistilor va creste iar acest fapt nu poate fi decat benefic pentru Romania pe termen lung. Totodata, legea va scoate la suprafata turismul negru pentru ca tichetele se vor acorda numai pentru unitati clasificate", a mai precizat Raducan.
Potrivit datelor furnizate de ANAT, in luna decembrie a anului trecut, numai 30% dintre romani isi permit sa plece intr-un concediu, situatia putand fi imbunatatita prin acordarea tichetelor de vacanta. De asemenea, 70% din populatia Romaniei cu varsta de peste sapte ani nu pleaca in concediu, iar peste 65% dintre angajatorii din sectorul industrial s-au declarat dispusi sa utilizeze tichetele de vacanta.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii