Romanii ar putea beneficia de vouchere de vacanta din iulie
Data publicarii: 10-01-2008 | TurismRomanii ar putea beneficia de vacante in tara daca legea voucherelor va fi implementata incepand cu luna iulie a acestui an, a declarat, miercuri, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Dragos Anastasiu.
Potrivit informatiilor furnizate de ANAT, reprezentantii Guvernului, cei ai agentiilor de tursim si sindicatele s-au intalnit miercuri pentru a stabili forma proiectului privind acordarea voucherelor de vacanta. In prezent, legea a fost aprobata de Senat si este in analiza Camerei Deputatilor.
"Vom avea o noua intalnire pentru a stabili forma legii voucherelor si sper ca sa o putem aplica din luna iulie a anului in curs. In prezent, textul legii nu este clar si este necesara definirea termenilor", a explicat Anastasiu.
Presedintele ANAT a precizat ca legea voucherelor reprezinta un factor de dezvoltare economica, prin majorarea fluxului de turisti. "Acest proiect nu obliga pe nimeni sa-l utilizeze, dar va prezenta cu siguranta interes pentru angajatori care vor putea sa ofere tichete de vacanta in locul unei mariri de salariu de exemplu" a mai afirmat Dragos Anastasiu.
Potrivit datelor furnizate, joi, de ANAT, definirea unor termeni cum ar fi voucher, unitati emitente, unitati agreate, fondul pentru vouchere de vacanta este necesara pentru aprobarea legii tichetelor de vacanta. Totodata, este necesara reglementarea, organizarea si desfasurarea activitatii de obtinere a voucherelor, dar si cheltuielile aferente, mai ales cui revin aceste cheltuieli si din ce fonduri se suporta.
De asemenea, pentru aprobarea acestei legi este necesara formularea de norme care sa expliciteze situatia contributiei atat a angajatorului, cat si a angajatului, contributie varsata in conturile special deschise. Sub forma actuala, pentru acordarea acestor tichete de vacanta vor contribui angajatul si angajatorul, cel mai probabil, sub forma unor cotizatii.
"Angajatorii vor fi interesati de utilizarea acestei legi pentru ca prin intermediul ei isi vor putea fideliza angajatii cu niste costuri mai mici. Spre deosebire de prima de vacanta, tichetele de vacanta nu vor fi impozitabile, ci numai deductibile fiscal", a declarat, miercuri, secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan.
Potrivit reprezentantului FPTR, implemenatrea acestei legi va descuraja turismul la negru. "Important este ca numarul turistilor va creste iar acest fapt nu poate fi decat benefic pentru Romania pe termen lung. Totodata, legea va scoate la suprafata turismul negru pentru ca tichetele se vor acorda numai pentru unitati clasificate", a mai precizat Raducan.
Potrivit datelor furnizate de ANAT, in luna decembrie a anului trecut, numai 30% dintre romani isi permit sa plece intr-un concediu, situatia putand fi imbunatatita prin acordarea tichetelor de vacanta. De asemenea, 70% din populatia Romaniei cu varsta de peste sapte ani nu pleaca in concediu, iar peste 65% dintre angajatorii din sectorul industrial s-au declarat dispusi sa utilizeze tichetele de vacanta.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului