Companiile low-cost te taxeaza in plus la bagaje
Data publicarii: 08-01-2008 | TurismFiecare geanta data la cala de bagaje va costa pana la 7 euro, suma ce va fi platita in momentul rezervarii biletului, noteaza Adevarul. Clientii companiior de tip low-cost trebuie sa scoata din buzunar contravaloarea altor taxe ce au fost introduse de catre operatori inca de la sfarsitul anului trecut.
Astfel, daca pana nu de mult, taxele pentru bagaje erau percepute doar in cazul in care era depasita o anumita greutate, mai nou, fiecare geanta va merge la cala contra unei sume de bani.
In functie de compania cu care zburati, tarifele percepute variaza intre 3 si 7 euro, pentru fiecare bagaj dat la cala. Aceste taxe nu sunt valabile in cazul companiilor traditionale precum Tarom, British Airways sau Air France-KLM, care in pretul biletelor includ si o anumita valoare pentru bagaje.
Valoarea se dubleaza la plata in aeroport
Wizz Air a introdus aceasta taxa inca din octombrie anul trecut, masura fiind pusa in practica pentru a incuraja calatoriile cu cat mai putine bagaje.
"Incepand cu finele lunii octombrie 2007, Wizz Air a inceput taxarea bagajelor imbarcate. Aceasta este de 3 euro pentru fiecare bagaj daca este achitata in momentul rezervarii si de 6 euro daca se achita ulterior, prin intermadiul call-center-ului sau la aeroport", a declarat, pentru "Adevarul", Natasa Kazmer, director de comunicare in cadrul companiei.
Potrivit acesteia, masura are drept scop incurajarea pasagerilor de a calatori cu cat mai putine bagaje pentru a economisi timp si pentru a creste eficienta procesului de ckeck-in. In cazul Easy-jet, fiecare bagaj la cala de maximum 20 de kilograme este taxat cu 5,99 de euro. "Aceasta valoare este achitata in momentul rezervarii biletului de avion.
Daca, la momentul imbarcarii, pasagerul mai are si alte genti in afara de cea achitata deja, va plati 12 euro pentru fiecare bagaj suplimentar", a precizat Peter Voets, marketing manager al companiei. Ceva mai scumpi sunt italienii de la My Air. Acestia au introdus aceasta taxa inca de la sfarsitul anului trecut.
Astfel, in varianta achitarii on-line, taxa este de 7 euro pentru fiecare bagaj, in timp ce daca sunteti mai delasatori si lasati aceasta sarcina pentru plata in aeroport, va veti trezi ca la ckec-in va trebui sa achitati o suma dubla. In schimb, a fost majorata greutatea maxima pentru care nu se plateste contravaloarea pe kilogram.
Astfel, pentru un bagaj de 18 kilograme, taxa perceputa este de 7 euro, in timp ce pentru acela care depaseste aceasta cantitate va fi taxat fiecare kilogram suplimentar cu 10 euro. Singura companie low-cost care nu taxeaza bagajele la cala este Blue Air.
"Compania Blue Air nu intentioneaza sa introduca taxe suplimentare pentru bagaje. In prezent, Blue Air permite fiecarui pasager transportarea unui bagaj de mana de maximum 7 kg si a doua bagaje de cala cu greutate totala de 25 kg. Excedentul de bagaj se taxeaza cu 6 euro/kg", a declarat Florentina Ivan, director de marketing al companiei Blue Air.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă