Companiile low-cost te taxeaza in plus la bagaje
Data publicarii: 08-01-2008 | TurismFiecare geanta data la cala de bagaje va costa pana la 7 euro, suma ce va fi platita in momentul rezervarii biletului, noteaza Adevarul. Clientii companiior de tip low-cost trebuie sa scoata din buzunar contravaloarea altor taxe ce au fost introduse de catre operatori inca de la sfarsitul anului trecut.
Astfel, daca pana nu de mult, taxele pentru bagaje erau percepute doar in cazul in care era depasita o anumita greutate, mai nou, fiecare geanta va merge la cala contra unei sume de bani.
In functie de compania cu care zburati, tarifele percepute variaza intre 3 si 7 euro, pentru fiecare bagaj dat la cala. Aceste taxe nu sunt valabile in cazul companiilor traditionale precum Tarom, British Airways sau Air France-KLM, care in pretul biletelor includ si o anumita valoare pentru bagaje.
Valoarea se dubleaza la plata in aeroport
Wizz Air a introdus aceasta taxa inca din octombrie anul trecut, masura fiind pusa in practica pentru a incuraja calatoriile cu cat mai putine bagaje.
"Incepand cu finele lunii octombrie 2007, Wizz Air a inceput taxarea bagajelor imbarcate. Aceasta este de 3 euro pentru fiecare bagaj daca este achitata in momentul rezervarii si de 6 euro daca se achita ulterior, prin intermadiul call-center-ului sau la aeroport", a declarat, pentru "Adevarul", Natasa Kazmer, director de comunicare in cadrul companiei.
Potrivit acesteia, masura are drept scop incurajarea pasagerilor de a calatori cu cat mai putine bagaje pentru a economisi timp si pentru a creste eficienta procesului de ckeck-in. In cazul Easy-jet, fiecare bagaj la cala de maximum 20 de kilograme este taxat cu 5,99 de euro. "Aceasta valoare este achitata in momentul rezervarii biletului de avion.
Daca, la momentul imbarcarii, pasagerul mai are si alte genti in afara de cea achitata deja, va plati 12 euro pentru fiecare bagaj suplimentar", a precizat Peter Voets, marketing manager al companiei. Ceva mai scumpi sunt italienii de la My Air. Acestia au introdus aceasta taxa inca de la sfarsitul anului trecut.
Astfel, in varianta achitarii on-line, taxa este de 7 euro pentru fiecare bagaj, in timp ce daca sunteti mai delasatori si lasati aceasta sarcina pentru plata in aeroport, va veti trezi ca la ckec-in va trebui sa achitati o suma dubla. In schimb, a fost majorata greutatea maxima pentru care nu se plateste contravaloarea pe kilogram.
Astfel, pentru un bagaj de 18 kilograme, taxa perceputa este de 7 euro, in timp ce pentru acela care depaseste aceasta cantitate va fi taxat fiecare kilogram suplimentar cu 10 euro. Singura companie low-cost care nu taxeaza bagajele la cala este Blue Air.
"Compania Blue Air nu intentioneaza sa introduca taxe suplimentare pentru bagaje. In prezent, Blue Air permite fiecarui pasager transportarea unui bagaj de mana de maximum 7 kg si a doua bagaje de cala cu greutate totala de 25 kg. Excedentul de bagaj se taxeaza cu 6 euro/kg", a declarat Florentina Ivan, director de marketing al companiei Blue Air.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani