Romanii, campioni la credite ipotecare in Ancona, Italia
Data publicarii: Astazi, 05-01-2008 | Finante-BanciIn ciuda xenofobiei din Peninsula, multi romani au decis sa se stabileasca definitiv in Italia. Numarul creditelor ipotecare acordate romanilor este in crestere, conationalii nostri aflandu-se pe primul loc in acest domeniu. In Italia, romanii sunt pe primul loc in topul strainilor care au primit raspunsuri pozitive la depunerea cererilor de creditare.
O conditie pentru a obtine un imprumut este un cazierul fiscal fara nicio "pata". "In ultimii doi ani, in afara de italieni, romanii sunt principalii nostri clienti " ne-a declarat Giorgio Fanton (55 ani), directorul unei societati de imprumuturi din orasul Ancona. "Dintre straini, romanii sunt cei mai numerosi clienti ai nostri, sunt persoane serioase, de obicei familisti, cu locuri de munca stabile si care inteleg bine sistemul financiar cu care intra in contact", a adaugat Fanton.
Nici problemele nu lipsesc. Pe fondul caderii pietei imobiliare din Statele Unite, dobanzile au crescut ingrijorator. "In doar sase luni, mi-a crescut rata lunara cu 200 de euro. Am fost neinspirat alegand dobanda variabila", ne-a spus Catalin Popinciuc (38 ani), un muncitor roman din Ancona, beneficiar de aproape doi ani al unui credit ipotecar.
Un alt rau necesar sunt societatile pentru intermedierea creditelor, la care dobanda este mai mare in medie cu 3%, peste dobanda banci.
"Pana acum un an, majoritatea romanilor cereau credite pentru a-si achizitiona o masina, dar acum s-a dublat numarul celor care cer credit pentru casa" afirma Camelia Radiu, 32 ani, mediator financiar la una din agentiile din Ancona. De obicei, societatile de intermediere sunt gestionate chiar de banci, pentru a acorda credite la o dobanda mai mare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani