Prime fabuloase. Cat primeste un director de pe Wall Street
Data publicarii: 02-01-2008 | HR/CariereAngajatii bancii americane de investitii Goldman Sachs au incheiat inca un an de succes pentru companie. Gigantul de pe Wall Street a cheltuit peste 20,2 miliarde de dolari, anul acesta, pentru salarii si bonusuri oferite angajatilor. Suma este un record chiar si pentru angajati, care au primit de aceasta data cu pana la 23% mai mult fata anul trecut. Cifrele au fost facute publice marti, cand compania a comunicat rezultate foarte bune pe ultimele trei luni ale acestui an. Luand in calcul ca banca americana are aproximativ 30.522 de angajati, fiecare angajat va primi, in medie, 661.400 de dolari.
Prin comparatie, banca americana Lehman Brothers, care a raportat saptamana trecuta o scadere a profitului pe ultimele trei luni, a cheltuit 9,5 miliarde dolari in 2007 pentru bonusuri, mai mult cu aproximativ 10% fata de anul trecut. In medie, celor 28.556 de angajati le-au revenit cate 332.600 de dolari.
In mod sigur, insa, aceste sume nu vor fi impartite in mod egal tuturor angajatilor. Asa ca este de asteptat ca cele mai mari recompense sa se duca la managerii de top de pe Wall Street sau catre directori executivi, un exemplu sigur fiind Lloyd Blankfein, CEO la Goldman Sachs.
Potrivit informatiilor aparute in media, Blankfein a fost platit anul acesta cu aproximativ 70 de milioane de dolari, depasind suma cu care a fost recompensat in 2006 si care a reprezentat un record printre directorii generali de pe Wall Street. Un purtator de cuvant al bancii Goldman Sachs a negat insa aceste cifre, declarand ca bordul companiei se va intalni abia la finele acestei saptamani pentru a stabili prima pentru Lloyd Blankfein.
Desi e de asteptat ca prima pe care o va primi sa fie un soc anul acesta, salariul sau este inca o umbra fata de cele ale managerilor de top ai fondurilor de investitii. Unii dintre ei au castigat mai mult de 1 miliard de dolari, anul trecut.
Analistii prevad insa in 2008 un an dificil pentru multe banci, avand in vedere criza creditelor ipotecare prin care trece piata bancara americana. Cu toate astea, companiile financiare vor da bonusuri mai mari cu pana la 10% fata de cele din anul trecut, potrivit previziunilor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani