Prime fabuloase. Cat primeste un director de pe Wall Street
Data publicarii: 02-01-2008 | HR/CariereAngajatii bancii americane de investitii Goldman Sachs au incheiat inca un an de succes pentru companie. Gigantul de pe Wall Street a cheltuit peste 20,2 miliarde de dolari, anul acesta, pentru salarii si bonusuri oferite angajatilor. Suma este un record chiar si pentru angajati, care au primit de aceasta data cu pana la 23% mai mult fata anul trecut. Cifrele au fost facute publice marti, cand compania a comunicat rezultate foarte bune pe ultimele trei luni ale acestui an. Luand in calcul ca banca americana are aproximativ 30.522 de angajati, fiecare angajat va primi, in medie, 661.400 de dolari.
Prin comparatie, banca americana Lehman Brothers, care a raportat saptamana trecuta o scadere a profitului pe ultimele trei luni, a cheltuit 9,5 miliarde dolari in 2007 pentru bonusuri, mai mult cu aproximativ 10% fata de anul trecut. In medie, celor 28.556 de angajati le-au revenit cate 332.600 de dolari.
In mod sigur, insa, aceste sume nu vor fi impartite in mod egal tuturor angajatilor. Asa ca este de asteptat ca cele mai mari recompense sa se duca la managerii de top de pe Wall Street sau catre directori executivi, un exemplu sigur fiind Lloyd Blankfein, CEO la Goldman Sachs.
Potrivit informatiilor aparute in media, Blankfein a fost platit anul acesta cu aproximativ 70 de milioane de dolari, depasind suma cu care a fost recompensat in 2006 si care a reprezentat un record printre directorii generali de pe Wall Street. Un purtator de cuvant al bancii Goldman Sachs a negat insa aceste cifre, declarand ca bordul companiei se va intalni abia la finele acestei saptamani pentru a stabili prima pentru Lloyd Blankfein.
Desi e de asteptat ca prima pe care o va primi sa fie un soc anul acesta, salariul sau este inca o umbra fata de cele ale managerilor de top ai fondurilor de investitii. Unii dintre ei au castigat mai mult de 1 miliard de dolari, anul trecut.
Analistii prevad insa in 2008 un an dificil pentru multe banci, avand in vedere criza creditelor ipotecare prin care trece piata bancara americana. Cu toate astea, companiile financiare vor da bonusuri mai mari cu pana la 10% fata de cele din anul trecut, potrivit previziunilor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă