Parlamentul Bulgariei a aprobat introducerea cotei unice de 10%
Data publicarii: 18-12-2007 | DiverseParlamentul Bulgariei a aprobat luni, la o a doua lectura, amendamentele prin care se introduce in tara cota unica de impozitare, criticata de sindicate pentru ca sporeste povara fiscala asupra persoanelor cu salarii mai mici de 250 de euro, consemneaza agentia Sofia News.
In pofida criticilor extinse ale opozitiei si sindicatelor, coalitia socialista de la guvernare a decis, de asemenea, sa renunte la reglementarea care prevedea excluderea de la impozitare a unei cote de 200 de leva (aproximativ 100 euro) din salarii.
In conformitate cu noile reglementari fiscale, persoanele care castiga mai putin de 490 de leva (250 euro) vor plati impozite chiar mai mari, cu incepere din ianuarie.
Amendamentele sunt definitive si doar un veto al presedintelui Ghiorghi Parvanov le-ar mai putea impiedica sa devina lege, desi seful statului bulgar nu a indicat ca ar intentiona sa faca acest lucru.
Parlamentul Bulgariei a amendat legislatia fiscala in ultima luna, efectuand schimbarile necesare inainte de a aproba proiectul de buget pentru 2008 la a doua lectura.
Liderii celor trei partide care fac parte din coalitia de guvernare din Bulgaria au cazut de acord in vara cu privire la reforma fiscala, cu o cota unica de impozitare de 10%, cea mai mica din Europa, care inlocuieste sistemul vechi de impozitare.
Estonia a fost prima tara care a introdus, in 1994, cota unica de impozitare si a inregistrat de atunci o crestere stabila a produsului intern brut, ceea ce a impins si alte tari est-europene sa adopte modelul.
Astfel, Romania a introdus cota unica de 16% de la 1 ianuarie 2005, iar Slovacia a optat pentru un nivel de 19%. Intre timp, Albania si multe din statele ex-sovietice au adoptat, de asemenea, cota unica de impozitare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii