Parlamentul Bulgariei a aprobat introducerea cotei unice de 10%
Data publicarii: 18-12-2007 | DiverseParlamentul Bulgariei a aprobat luni, la o a doua lectura, amendamentele prin care se introduce in tara cota unica de impozitare, criticata de sindicate pentru ca sporeste povara fiscala asupra persoanelor cu salarii mai mici de 250 de euro, consemneaza agentia Sofia News.
In pofida criticilor extinse ale opozitiei si sindicatelor, coalitia socialista de la guvernare a decis, de asemenea, sa renunte la reglementarea care prevedea excluderea de la impozitare a unei cote de 200 de leva (aproximativ 100 euro) din salarii.
In conformitate cu noile reglementari fiscale, persoanele care castiga mai putin de 490 de leva (250 euro) vor plati impozite chiar mai mari, cu incepere din ianuarie.
Amendamentele sunt definitive si doar un veto al presedintelui Ghiorghi Parvanov le-ar mai putea impiedica sa devina lege, desi seful statului bulgar nu a indicat ca ar intentiona sa faca acest lucru.
Parlamentul Bulgariei a amendat legislatia fiscala in ultima luna, efectuand schimbarile necesare inainte de a aproba proiectul de buget pentru 2008 la a doua lectura.
Liderii celor trei partide care fac parte din coalitia de guvernare din Bulgaria au cazut de acord in vara cu privire la reforma fiscala, cu o cota unica de impozitare de 10%, cea mai mica din Europa, care inlocuieste sistemul vechi de impozitare.
Estonia a fost prima tara care a introdus, in 1994, cota unica de impozitare si a inregistrat de atunci o crestere stabila a produsului intern brut, ceea ce a impins si alte tari est-europene sa adopte modelul.
Astfel, Romania a introdus cota unica de 16% de la 1 ianuarie 2005, iar Slovacia a optat pentru un nivel de 19%. Intre timp, Albania si multe din statele ex-sovietice au adoptat, de asemenea, cota unica de impozitare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman