Romexpo va investi 20 milioane euro in doua pavilioane noi
Data publicarii: 17-12-2007 | AfaceriRomexpo va investi 20 milioane euro pentru construirea a doua pavilioane noi, cu o suprafata totala construita de 32.000 metri patrati, a declarat sambata, George Cojocaru, presedinte - director general al Societatii de Targuri si Expozitii - Romexpo.
Lucrarile la cele doua pavilioane vor incepe in februarie 2008, urmand ca cele doua noi unitati sa fie date in folosinta in martie 2009. Modernizarea complexului expozitional se va face in doua etape, urmand ca pana in 2011 sa fie finalizati peste 100.000 de metri patrati pentru expunere. Investitia Romexpo se va face fara a afecta dividendele actionarilor, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), precum si persoanele fizice detinatoare de actiuni.
In prezent, CCIR detine 35 la suta din actiunile Romexpo, la fel ca si CCIB. Efortul investitional va fi suportat in proportie de 80 la suta de Romexpo, din venituri proprii, urmand ca 20 a suta sa fie asigurati din imprumuturi bancare.
Din februarie 2008, Romexpo va lansa o oferta pe piata libera pentru constructia unei parcari supraetajate de cinci etaje. Astfel, capacitatea de parcare va creste de peste cinci ori.
'Investitiile se vor realiza cu acordul actionarilor, clauza principala fiind ca nivelul dividendelor sa ramana comparabil cu cel din anul 2006. Profitul brut estimat pentru 2007 este de 7,6 milioane euro, in crestere cu 0,6 milioane euro fata de 2006. Ca cifra de afaceri, Romexpo a inregistrat o crestere de circa 10 la suta fata de 2006, pentru finele lui 2007 estimam sa ajungem la 22 milioane de euro', a precizat George Cojocaru.
Cele doua cladiri care vor fi finalizate in 2009 vor avea cate 16.000 de metri patrati fiecare. Calendarul expozitional al Romexpo nu va insa de suferit deoarece organizatorii vor muta o parte din activitate in corturi special amenajate. In 2008, noutatile anuntate de organizatori vizeaza Indagra, care se va desparti in doua manfestari specializate, una pentru industria alimentara, iar cealalta destinata agriculturii.
'Pentru anul 2009, ne gandim sa despartim si targul de mobila, iar ca premiera sa organizam un targ al divorturilor asemeni celui care se desfasoara la Viena de circa trei - patru ani. Un alt obiectiv este mentinerea relatiilor foarte bune existente cu societatea Moldexpo din Republica Moldova in situatia in care din 2008 acesta se va privatiza. De altfel, anul 2008 este anul privatizarilor a majoritatii societatilor de targuri din Europa. In prezent, au demarat procedurile de privatizare pentru marile targuri din Germania, si sunt pe finalizare cele din Italia', a explicat George Cojocaru.
Conform previziunilor conducerii Romexpo, in 2008 constructiile si agricultura vor fi domeniile economice cu cea mai puternica dezvoltare, urmate de industria echipamentelor de protectia mediului. In urmatorii trei - patru ani se spera ca si industria usoara sa depaseasca impasul iesirii industriei lohn-ului din Romania pentru ca si aceasta ramura sa se dezvolte la nivel national.
Rompres
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului