Ce sa nu faci in sedinta
Data publicarii: 15-12-2007 | HR/CarierePlicticoase, antrenante, lungi, pe nepregatite, sedintele fac parte, adesea, din viata de birou. Exista cateva reguli care trebuie respectate de fiecare participant, pentru a nu deveni "oaia neagra" a meetingului.
REGULI - Nu te prezenta nepregatit! Afla despre ce va fi vorba in sedinta, vezi daca exista documente pe care ar trebui sa le consulti in prealabil sau daca poti contribui cu vreo prezentare la sedinta. Programeaza-ti ce ai de spus in legatura cu subiectele care vor fi analizate.
Nu intarzia! Fie ca este vorba de o sedinta cu trei oameni sau cu inca 200, daca vei intarzia iti vei periclita imaginea si vei arata lipsa de respect fata de ceilalti participanti.
Nu vorbi de dragul de a te face auzit! Vorbeste doar cand ai ceva interesant de impartasit si fii concis in ceea ce ai de spus.
Nu sta tacut! Cu siguranta, te afli in acea incapere pentru ca punctul tau de vedere conteaza. Daca nu vei participa, exista doua variante: fie vei parea lipsit de interes pentru problema discutata, fie vei parea lipsit de idei si pareri.
Ai grija la limbajul corporal! Nu dormi, nu casca, evita sa te joci cu parul, cu pixul sau cu foile, nu te tolani in scaun, nu parasi camera fara motiv.
Nu purta conversatii auxiliare! Acesta este unul dintre cele mai nepoliticoase lucruri pe care le poti face intr-o sedinta. Chiar daca discuti un subiect legat de munca, acesta trebuie discutat cu toti colegii sau, in particular, cu colegul vizat, dar dupa intalnire.
Nu lasa telefonul deschis! In mod normal, in sedinta nu ar trebui sa intri cu telefonul. Daca insa o faci, pune-l pe modul "silent". Daca astepti un telefon important, fie invoieste-te de la sedinta, fie anunta-i pe toti ca vei primi acel telefon.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii