BNR: 31 decembrie, zi nebancara
Data publicarii: 14-12-2007 | Finante-BanciBanca Nationala a Romaniei (BNR) a declarat 31 decembrie 2007 zi nebancara, ceea ce inseamna ca bancile nu vor desfasura, in ultima zi din an, relatii cu publicul in sucursale sau agentii, dar vor continua sa execute plati pentru clienti, a anuntat, vineri, banca centrala.
"Institutiile de credit au obligatia sa incadreze instrumentele de plata de debit primite in compensare in circuitele stabilite de regulamentul BNR 10/1994 privind compensarea multilaterala a platilor interbancare fara numerar pe suport hartie, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, avandu-se in vedere faptul ca ultima zi de compensare este data de 28 decembrie 2007. Instrumentele de plata de debit care nu sau putut fi incadrate in circuitele prevazute vor fi compensate si decontate in anul 2008", au mai anuntat reprezentantii bancii centrale.
BNR mai informeaza ca "instrumentele de plata de debit care intrunesc elementele necesare pentru amanarea platii in ziua introducerii lor scriptice in sedinta de compensare din data de 27 decembrie 2007 vor fi amanate la plata de catre institutia de credit platitoare o singura zi".
Instrumentele de plata de debit care intrunesc elementele necesare pentru amanarea la plata in ziua introducerii lor scriptice in sedinta de compensare din data de 28 decembrie 2007 nu mai pot fi amanate la plata de catre institutia de credit platitoare, urmand sa fie refuzate.
Fondurile aferente instrumentelor de plata de debit decontate in data de 28 decembrie in contul institutiilor de credit beneficiare vor fi creditate in contul clientilor beneficiari cu aceeasi data, mai anunta BNR.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani