500 lei - salariul minim unic din ianuarie 2008
Data publicarii: 11-12-2007 | EconomieSindicatele, patronatele si reprezentantii Guvernului au decis, in urma intalnirii de luni, la care au participat si ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru, si cel al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, ca, de la 1 ianuarie 2008, in Romania va functiona un singur salariu minim pe economie.
Astfel, prin Hotarare de Guvern, salariul minim unic pe economie, incepand cu 1 ianuarie 2008, va fi stabilit la un cuantum de 500 lei. Incepand cu 1 iulie 2008, salariul minim pe economie, unic la nivel national, va fi 540 lei, in conditiile realizarii principalilor indicatori pe care este construit bugetul de stat, respectiv, Produsul Intern Brut, inflatia, precum si in functie de nivelul productivitatii muncii.
Paul Pacuraru - ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (sursa: Rompres)
'Am convenit cu sindicatele si patronatele ca, in 2008, sa avem un salariu minim pe economie. In al doilea rand, vom incepe primul semestru al lui 2008 cu un nivel minim de 500 lei si, in semestrul al doilea, in functie de evolutia principalilor indicatori - PIB si inflatie - si de productivitatea muncii, daca proiectia bugetara va fi respectata, atunci salariul minim va fi de 540 lei. Daca nu, vom ramane la 500 lei pana la finele anului', a precizat Pacuraru.
Organizatiile sindicale au anuntat totusi ca vor continua actiunile de protest, deoarece nemultumirile lor erau legate nu numai de salariul minim ci si de proiectia bugetara pe 2008.
Sindicatele si patronatele au convenit sa continue negocierile pe marginea actului aditional la contractul colectiv de munca unic la nivel national privind stabilirea grilelor de salarizare.
In privinta Legii 130 a Contractelor colective de munca, ministrul Paul Pacuraru a anuntat ca Ordonanta de Urgenta cu privire la modificarea acestei legi nu va fi promovata si a invitat sindicatele din sectorul bugetar la negocieri.
Rompres
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii