Cele mai trasnite nume de firme
Data publicarii: 07-12-2007 | AfaceriInspirati de domeniul de activitate, de rude si de prieteni sau pur si simplu de divinitate, antreprenorii romani isi boteaza firmele in cele mai ciudate feluri posibile, noteaza Cotidianul. Din denumiri nu lipsesc personajele celebre din desene animate, numele de animale, invocarile divine sau exclamatiile de bucurie. In spatele acestor decizii se ascund insa evenimente pe care patronii le-au trait si care le influenteaza, intr-o mai mica sau mai mare masura, activitatea profesionala.
"Vine ploaia, bine-mi pare!", exclama pitesteanul Sima Laurentiu pe stampila firmei sale pe care a infiintat-o in urma cu aproximativ trei ani, impreuna cu Nita Viorel.
"Faceam izolatii, astfel ca, dupa terminarea lucrarilor omului, nu ii mai ploua in casa. La asta ne-am gindit cind am ales numele firmei", a povestit Sima. Patronul considera ca numele l-a ajutat "asa si asa", desi momentan firma si-a sistat activitatea. "Cind eram cu izolatiile, ne-a ajutat numele. Dar deocamdata am inchis. Poate de la anul o deschidem iar", a mai spus Sima.
Tot un semn al exclamarii se intrevede si in numele societatii familiei Brais din judetul Neamt. Doamne ajuta-ne Prod Com SRL se ocupa acum de exploatarea forestiera, dar si cu micul comert. "La inceput nu aveam nici un ban in buzunar. Fusesem tras in piept, dar cu ajutorul acestei societati am luat pe datorie de la alte firme. Initial am plecat cu biserica, cu material pentru luminari. Acum ne ocupam de exploatare forestiera si avem si un mic magazin cu de toate", povesteste patronul Nicolae Brais, ferm convins ca numele pe care l-a ales l-a ajutat foarte mult in afaceri. "Afacerea ne merge binisor, nu ne trage nimeni de guler, nu avem datorii, facem totul doar cu banii nostri, fara ajutor de la banca", mai spune Brais, potrivit caruia ideea "botezului" i-a venit atit lui, cit si sotiei, care este foarte credincioasa. Din datele Ministerului Finantelor, anul trecut, Doamne ajuta-ne Prod Com SRL a inregistrat o cifra de afaceri de 1,5 milioane de lei si un profit de peste 61.000 de lei.
Probabil tot pentru a atrage atentia, dar nu a fortelor divine, ci a copiilor sau copilarosilor, antreprenorii romani nu au ezitat sa se inspire pina si din desenele animate celebre. In peisajul afacerilor din Romania si-au facut astfel aparitia Chip si Dale sau Donald Duck. "Am preluat societatea de la cineva, dar banuiesc ca ideea (de a numi astfel societatea - n.red.) a venit de la personajele de desene animate, noi ocupindu-ne de comertul cu dulciuri", povesteste Bianca Filip, patroana societatii. Cit despre reactiile potentialilor clienti, Filip spune ca "pe unii ii distreaza, iar pe altii nu ii intereseaza". "Nu stiu daca, din punct de vedere financiar, m-a ajutat sau nu. Nu m-am gindit la asta", a mai declarat Filip.
Tot in categoria "desene animate" la Registrul Comertului este inregistrata firma Donald Duck, din judetul Alba. Reprezentantii acesteia nu au putut fi insa contactati.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii