PwC: Beneficiile salariale reprezinta 10 la suta din salariul brut in 2007
Data publicarii: 05-12-2007 | EconomieBeneficiile salariale detin o pondere de 10 la suta in salariul brut acordat in Romania in 2007, a declarat miercuri, la o conferinta pe teme fiscale si juridice, directorul servicii-taxe PricewaterhouseCoopers, Ruxandra Stoian. 'Din totalul pachetului salarial, 70 la suta reprezinta salariul fix, 20 la suta partea variabila a venitului si 10 la suta beneficiile salariale constand in tichete de masa, asigurari de viata, abonament clinica medicala sau suport financiar pentru situatii deosebite', a afirmat Ruxandra Stoian, citand un studiu PricewaterhouseCoopers la care au raspuns 200 de companii din Romania.
Din totalul beneficiilor, 72 la suta dintre companii acorda tichete de masa in timp ce participarea la profitul companiei, detinerea de actiuni sau participarea la un fond de pensii reprezinta numai intre trei si sase la suta.
'Tendintele internationale ale salariilor prevad introducerea beneficiilor cu impact pe termen lung, cum ar fi planurile de pensii, precum si introducerea unor instrumente de recompensare pentru management. De asemenea vor fi acordate beneficii flexibile in functie de bugetul alocat fiecarui salariat', a precizat Ruxandra Stoian.
Potrivit reprezentantului PricewaterhouseCoopers, salariul de baza va continua sa creasca in 2008 pe fondul cresterii a salariului minim pe economie. Majorarea poate fi controlata de catre angajatori prin acordarea salariilor variabile. Tot in anul 2008 se vor pastra beneficiile sociale in pachetele salariale iar ponderea actiunilor detinute de angajati va creste.
'Salariatii si angajatorii vor putea contribui la sistemul de pensii private printr-un produs nou, sustinut financiar de ambele parti', a adaugat Stoian.
PricewaterhouseCoopers si D&B David si Baias au organizat, miercuri, conferinta anuala fiscala si juridica 'Cum va puteti optimiza afacerea - perspectiva fiscala si juridica'.
Rompres
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani