Nordul Capitalei, cea mai cautata zona rezidentiala
Data publicarii: 05-12-2007 | ImobiliareNordul Capitalei este cea mai scumpa si cea mai cautata zona rezidentiala din Bucuresti, potrivit unui studiu al Colliers International. Pe langa cartierele traditionale de locuinte, Dorobanti, Primaverii, Floreasca, Kiseleff sau Soseaua Nordului, a crescut foarte mult interesul pentru zone precum Baneasa, Pipera si Otopeni, Corbeanca si Balotesti, potrivit sursei citate.
In zona de nord, apartamentele cu 1-3 dormitoare au preturi de inchiriere cuprinse intre 2.000 si 4.000 de euro pe luna, in functie de zona, suprafete, anul constructiei, finisaje si dotari, loc de parcare inclus, in timp ce in zona centrala chiria se situeaza intre 600 si 2.800 de euro pe luna, iar in zona Unirii se ajunge la 400 - 2.000 de euro pe luna.
Penthouse-urile si apartamentele spatioase au suprafete medii de aproximativ 250 metri patrati, terase deosebit de generoase si vedere panoramica. Acestea se inchiriaza cu sume intre 5.000 si 10.000 de euro.
Zona Soseaua Nordului - Herastrau a cunoscut o dezvoltare puternica incepand cu anul 2001. In prezent, clientul isi poate alege de la un studio de 61 metri patrati, la un pret de vanzare de 179.500 euro, pana la apartamente de patru camere, care pot ajunge la 900.000 euro in Scoala Herastrau.
Zona Primaverii, Aviatorilor, Kiseleff este considerata ca fiind cea mai scumpa zona din Capitala. Terenurile disponibile sunt foarte putine, astfel, un numar foarte redus de complexe rezidentiale noi se construiesc in zona, iar acestea sunt de dimensiuni mici, cu un regim scazut de inaltime. Din acestea, unele sunt destinate doar inchirierii.
Zona Baneasa, Pipera este zona cu cel mai mare boom in dezvoltarea imobiliara pe toate sectoarele, atat spatii de birouri, cat si retail si rezidential.
Zona Sisesti - Straulesti - Jandarmeriei - Odai a inceput sa se dezvolte datorita amplasamentului aproape de noile cladiri de birouri, de aeroport si de viitoarele centre comerciale. Cele mai importante proiecte lansate sunt Green Lake si Felicity Residentials. Green Lake va aduce pe piata un total de 621 de unitati. Felicity Residentials va crea 1.200 de apartamente.
Printre cele mai importante criterii de diferentiere a ansamblurilor de lux se numara amplasamentul. Preturile au urcat in zonele de lux pana la 6.000 euro pe metrul patrat, indiferent de finisaje sau facilitati.
In zona Pipera-Tunari, in zece ani, pretul terenului s-a marit de pana la 200 de ori, crescand de la cinci dolari pe metrul patrat la 1.000 euro pe metrul patrat. De asemenea, in anumite zone din cartierul Primaverii, pretul unui metru patrat de teren poate atinge chiar si 5.000 euro. Se estimeaza ca 70 la suta din romanii care cumpara locuinte de lux le inchiriaza, datorita faptului ca isi recupereaza rapid banii.
Pana in prezent, piata rezidentiala de lux din Bucuresti nu a atins nivelul de satisfacere a cererii, iar segmentul acesta continua sa fie foarte activ, potrivit sursei citate.
Rompres
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani