Romania, pe ultimele locuri in Europa la utilizarea Internetului de acasa
Data publicarii: 04-12-2007 | IT&CRomania s-a situat in primul trimestru al anului pe ultimele locuri in UE atat in privinta ratei de acces la Internet de acasa, potrivit unor date comunicate luni de Eurostat, informeaza A.M.Press. Astfel, in primul trimestru al acestui an, 22 la suta din locuintele din tara noastra erau conectate la Internet, cifra mai mare decat cea inregistrata in perioada similara a anului trecut, de 14 la suta, insa in continuare una dintre cele mai mici din UE. In statistica Eurostat, Romania depaseste doar Bulgaria, care in primul trimestru al anului avea 19 la suta din locuinte conectate la Internet.
Media inregistrata in cele 27 de tari din uniune in ceea ce priveste conectarea locuintelor la Internet este de 54 la suta, cele mai mari rate de acces fiind in Olanda - 83 la suta, Suedia - 79 la suta si Finlanda - 69 la suta. In Islanda, tara care nu face parte din UE, rata de penetrare a Internetului la nivelul utilizatorilor casnici era de 84 la suta. Romania ocupa o pozitie codasa si in privinta legaturilor locuintelor la Internet de mare viteza.
Conform datelor Eurostat, in primul trimestru al anului, opt la suta din locuintele de la noi din tara beneficiau de conexiuni la Internet de tip broadband, in crestere cu trei puncte procentuale fata de acceasi perioada a anului trecut, dar mult sub media din cele 27 de tari din UE de 42 la suta.
La conexiunile de mare viteza stau mai rau decat noi doar grecii, care au avut in primul trimestru o rata de acces la acestea de sapte la suta. Bulgarii au inregistrat o rata aproape dubla, de 15 la suta. Primul loc este ocupat tot de olandezi, care aveau 74 la suta dintre locuinte legate la Internet prin conexiuni rapide.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani