Ministrul german de finante apara cotatia ridicata a monedei unice europene
Data publicarii: 27-11-2007 | InternationalMinistrul german de finante, Peer Steinbrück, apara taria monedei unice europene, in ciuda dificultatilor intampinate de exportatori si de temperarea perspectivelor de crestere economica, intr-un interviu acordat cotidianului Handelsblatt de marti, citat de AFP.
"Nimeni nu poate sa aiba un interes legat de deprecierea euro", a declarat acesta, intr-o perioada in care moneda unica europeana se apropie de valoarea istorica de 1,5 dolari, mai multe sectoare cheie ale economiei exprimandu-si deja ingrijorarea privind exporturile proprii.
"In ultimele luni, economia germana a contribuit la aprecierea euro", este de parere Steinbrück.
Secretarul german de stat pentru economie, Walther Otrembaen, a avertizat la inceputul saptamanii ca taria monedei euro ar putea constrange Germania sa isi reviziuasca in sens negativ perspectivele de crestere pentru 2008.
Chiar daca oficialul german a tinut sa nu para alarmist, acesta a admis ca "perspectivele de crestere s-ar redus".
"Criza financiara americana, care este inca departe de a se fi terminat, existand in continuare riscul unei extinderi catre economiile europene, este in parte responsabila pentru evolutia euro. Vin apoi preturile ridicate la petrol, compensate in parte de cotatia ridicata a euro In cele din urma, moneda unica europeana se apreciaza intr-un ritm mai alert decat era prevazut", a explicat Steinbrück pentru cotidianul Handelsblatt.
"Trebuie sa avem grija pentru a nu fi pusi in situatia de a anunta o recesiune imediat dupa trecerea perioadei de euforie conjuncturala", a avertizat ministrul german, citat de AFP.
Berlinul mizeaza pentru acest an pe o crestere a produsului intern brut (PIB) de 2,4%, dupa ce in 2006 nivelul de crestere al PIB a fost de 2,6%, iar pentru anul 2008, autoritatile germane preconizeaza un ritm de crestere al PIB de 2%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman