Fitch a urcat ratingul bancii germane HVB de la C la B/C
Data publicarii: 24-11-2007 | InternationalAgentia de evaluare financiara Fitch a urcat ratingul bancii germane Bayerische Hypo - und Vereinsbank's (HVB) de la "C" la "B/C", arata un comunicat emis vineri de agentia de rating.
Fitch a confirmat, de asemenea, ratingul de emisiune (IDR) pe termen lung la "A", cu o perspectiva pozitiva, ratingul IDR pe termen scurt la "F1", ratingul de sustinere la "1" si ratingul de sustinere de baza la "A-".
Ratingurile obligatiunilor HVB pentru sectorul public si ipotecare sunt evaluate la "AAA". HVB va fi detinuta integral de grupul UniCredito Italiano (UCI), ce are ratingul "A+", cu perspectiva pozitiva.
Modificarea ratingului vine in urma unei reviziuri a HVB. "Reorganizarea structurii corporative a grupului UniCredito Italiano a diminuat riscurile HVB cu 41% la sfarsitul lunii iunie 2007, dar a crescut cu 40% capacitatea de absorbtie a riscurilor decat la sfarsitul anului 2005", a declarat seful sectorului bancar german din cadrul Fitch, Thomas von Luepke.
"HVB si-a atins o parte din tintele intermediare de profitabilitate inainte de termenul estimat initial, ceea ce arata ca UniCredito Italiano a gestionat cu succes riscurile pe care le presupune o achizitie de o asemenea amploare", a adaugat acesta.
Ratingurile acordate HVB pentru IDR si cel de sustinere reflecta sprijinul care poate fi oferit de UniCredito Italiano. In viziunea Fitch, exista posibilitatea unei sustineri semnificative din partea UCI, in cazul in care ar fi nevoie. Perspectiva pozitiva pentru ratingul IDR pe termen lung al HVB reflecta perspectiva atribuita aceluiasi rating al UniCredito Italiano.
Ratingul individual indica o crestere a profitabilitatii HVB, pe fondul capitalului alocat si al capitalizarii puternice. De asemenea, ia in calcul calitatea imprumuturilor, care, desi inca modesta, inregistreaza o imbunatatire. Chiar si in situatia actuala, a tulburarilor din piete, HVB estimeaza ca isi va atinge tintele de profit operational pentru 2007 si 2008.
Fuziunea subsidiarelor bancare ale UniCredit Group in Romania, HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania, s-a finalizat pe 1 iunie 2007 prin crearea unei noi institutii financiare, UniCredit Tiriac Bank, care se situeaza in primele patru banci de pe piata bancara romaneasca. Fuziunea finalizata pe 1 iunie este a doua in cadrul operatiunilor de pe piata romaneasca ale UniCredit, dupa cea dintre Banca Tiriac si HVB Bank, finalizata la 1 septembrie 2006.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului