Primariile platesc despagubiri pentru masinile rupte in gropi
Data publicarii: 23-11-2007 | AutoDe anul acesta, statul poate fi executat silit de soferii ghinionisti, noteaza Cotidianul. Primaria Capitalei are de platit o suma de ordinul citorva miliarde de lei vechi din cauza pagubelor provocate masinilor de gropile din asfalt. Pina acum, autoritatile puteau scapa fara sa plateasca daunele, conform unei ordonante din 2002 care stipula ca despagubirile se pot plati doar daca sint prevazute in mod expres in buget. Insa o lege de anul acesta a simplificat procedura de executare, obligind toate institutiile publice sa gaseasca fondurile necesare in termen de opt luni de la sentinta judecatoreasca.
Dupa intrarea in vigoare a noilor proceduri, companiile de asigurari au fost primele care au inceput sa dea in judecata municipalitatile si furnizorii de utilitati, dupa caz, si sa cistige. Practic, dupa ce platesc despagubirile datorate cumparatorilor de polite CASCO, asiguratorii se indreapta impotriva celor vinovati ca nu au semnalizat corespunzator gropile. Insa legea permite si persoanelor neasigurate sa se adreseze instantei, in nume propriu. Numai impotriva Administratiei Strazilor din Capitala sint deschise 400 de procese.
Pina in prezent, societatile Asirom si Allianz au cistigat mai multe procese pentru recuperarea sumelor investite in reparatia masinilor stricate in gropi. Administratia Strazilor, institutie subordonata Primariei Capitalei, inca mai cauta banii pentru a plati prejudiciile stabilite de instanta, care se ridica in total la citeva miliarde de lei vechi. Potrivit reprezentantilor institutiei, s-au facut numeroase scrisori catre municipalitate pentru alocarea de fonduri, insa pina in prezent nu au primit nici un raspuns.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani