CE cere Romaniei sa permita contestarea nivelului taxei auto
Data publicarii: 19-11-2007 | EconomieComisia Europeana (CE) insista ca Romania sa dea dreptul platitorilor taxei auto sa o conteste, iar autoritatile romane promit ca vor analiza varianta realizarii unui catalog privind valorile de piata a masinilor, in functie de factori precum marca si rulajul, pentru stabilirea scalei de depreciere.
Reprezentantii autoritatilor romane si cei ai Directiei Taxe a Comisiei Europene au avut, la 8 noiembrie, o noua serie de consultari tehnice pe tema taxei auto. Expertii comunitari sustin ca procedura de infringement (incalcarea reglementarilor comunitare), initiata de Comisie in luna martie, poate sa fie suspendata numai daca Romania va transmite un proiect de modificare a taxei in conformitate cu prevederile comunitare, precum si un calendar de adoptare, au declarat surse apropiate discutiilor.
Si in scrisoarea de somatie, transmisa Romaniei la finele lunii martie, oficialii europeni au aratat ca, in cazul in care contribuabilul nu este de acord cu autoritatile fiscale in ceea ce priveste evaluarea deprecierii reale a autovehiculului second-hand, legislatia romaneasca nu permite contestarea rezultatului stabilit conform grilelor fixe.
Printre observatiile formulate la acea data de Comisiei figurau si faptul ca legislatia romaneasca privind taxa auto nu tine seama de deprecierea reala a masinilor second-hand provenite din alte state UE, iar impozitarea discriminatorie nu poate fi justificata de considerente ecologice.
Partea romana a solicitat, la inceputul lunii noiembrie, clarificari cu privire la anumite observatii transmise de Comisie, si a prezentat dificultatile aplicarii in practica a unui sistem de impozitare care sa permita platitorilor taxei auto sa conteste modul de stabilire.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani