89% din afacerile in franciza sunt de succes
Data publicarii: 19-11-2007 | AfaceriCifra de afaceri inregistrata de retelele de franciza din Romania transforma aceasta forma de business dintr-o afacere sigura, precauta, in una vadit profitabila. "La sfarsitul acestui an, anticipam o crestere a cifrei de afaceri a firmelor francizate cu cel putin 20% fata de 2006, aceasta ajungand sa depaseasca 1,2 miliarde de euro", a spus directorul Asociatiei Retelelor de Franciza din Romania, Razvan Blid. In momentul de fata, in tara noastra activeaza circa 900 de achizitori de francize, insa rata de succes a afacerii va urca rapid numarul acestora.
"Rata de succes a afacerilor in sistem franciza derulate anul trecut in Romania a fost de 89%, rata intalnita si in celelalte tari din Comunitatea Europeana. Rata de succes se refera la afacerile in franciza care raman deschise si peste cel putin trei ani de la lansare", precizeaza Blid. Cifra de afaceri a fost realizata de 285 de marci prezente in Romania, 65% din aceasta cifra fiind generata in Bucuresti.
In acest moment, 47 de marci romanesti vand francize, iar sase dintre ele s-au dezvoltat regional si functioneaza peste hotare, iar printre ele se numara Romstal, Mobexpert, Jolidon si Leonardo. "Franciza" este un fenomen relativ recent intrat pe piata autohtona. Pentru multi romani, franciza este o necunoscuta, insa in esenta este o afacere pe intelesul tuturor. Francizorul transmite dreptul de folosinta asupra semnelor de atragere a clientelei (numele comercial, insemnele comerciale si know-how-ul), dar nu dreptul de proprietate asupra acestora. Francizatul este acel comerciant, persoana fizica sau juridica, selectionat de catre francizor, care adera la reteaua de franciza.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani