Programul flexibil, metoda de atragere a personalului
Data publicarii: 16-11-2007 | HR/CariereAproximativ 90% dintre angajati considera programul flexibil ca fiind un criteriu important atunci cand isi aleg un job, potrivit unui studiu realizat de Monster, unul dintre cele mai mari site-uri de recrutare a fortei de munca din lume.
Angajatorii ar trebui sa-si imbunatateasca brandul de angajare, creand si promovand o atmosfera de lucru flexibila. In schimb, insa, 58% dintre angajati sunt de parere ca angajatorii incurajeaza munca peste program. Specialistii HR sunt mai optimisti - mai mult de jumatate dintre ei considera raportul dintre munca si viata personala ca fiind o initiativa importanta in cadrul companiilor pentru care lucreaza.
De asemenea, 56% dintre specialistii HR cred ca raportul munca/viata personala se va imbunatati in viitorul apropiat, iar 44% dintre acestia sunt de parere ca programele flexibile se vor imbunatati simtitor in urmatorii cinci ani.
Potrivit unui raport despre timpul de lucru in tarile UE, realizat de Fundatia Europeana pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca (Eurofound), angajatii din Romania petrec cel mai mult timp la serviciu, alaturi de cei din Estonia, Letonia, Ungaria si Polonia, cu o medie de 1.840 de ore pe an.
Lucratorii din UE au in medie 33,7 zile libere pe an, iar Suedia conduce in topul tarilor cu cele mai multe zile libere - 42, urmata de Germania (40 de zile), Italia (39 de zile), Luxemburg si Danemarca (38 de zile).
In 2006, numarul mediu de ore muncite pe saptamana, pentru salariatii cu norma intreaga, a variat de la 42,1 ore, in Letonia, la 37,6 ore, in Franta.
Tendinta
Angajatorii trebuie sa-si imbunatateasca brandul de angajare, creand si promovand o atmosfera de lucru flexibila. In schimb, 58% dintre angajati sunt de parere ca angajatorii incurajeaza munca peste program.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman