Rasdaq, cea mai tare bursa din Europa de Est
Data publicarii: 12-11-2007 | Finante-BanciDesi ultima perioada nu e chiar fasta pentru pietele de capital, Bursa Electronica Rasdaq a crescut cu aproape 113% in ultimele 12 luni, noteaza Cotidianul. Statistica referitoare la pietele de capital din Europa de Est arata ca Bursa Electronica Rasdaq a avut in ultimele 12 luni cea mai buna crestere, de 113,18%. La mare distanta se afla bursa de la Sofia, cu un randament de 76,13%, urmata de cea de la Varsovia, cu 24,81%.
In primele zece luni din 2007, indicele Bursei Electronice Rasdaq s-a majorat cu doar 109,02%. Tot bine s-a miscat si bursa din Bulgaria, cu un randament de 58,03%, urmata la mare distanta de Bursa de Valori Bucuresti, cu doar 23,6%. Cresteri mai mici au inregistrat bursele din Ungaria (10,22%), Republica Ceha (20,1%) si Polonia (18,02%). In schimb, ultimele trei burse se remarca printr-o buna lichiditate in comparatie cu bursele din Romania si Bulgaria.
Spre exemplu, in luna octombrie, lichiditatea pe bursa din Ungaria a fost de 2,5 miliarde de euro, pe cea din Cehia, de 3,4 miliarde de euro, iar pe cea din Polonia, de 10,5 miliarde de euro. In Romania, lichiditatea pe BVB a fost de 307 milioane de euro, iar pe Rasdaq, de doar 123 de milioane de euro.
In luna octombrie, Bursa Electronica Rasdaq a pierdut 5% din valoarea sa. Daca indicele Sofix al bursei din Bulgaria a inregistrat o crestere de 4,58%, Rasdaq-C a suferit o cadere de 5,29%, iar BET s-a majorat cu 3,27%. In schimb, indicele BUX al bursei din Ungaria a cazut cu 3,63%, WIG20 (indicele bursei din Polonia) s-a majorat cu 6,71%, iar PX (indicele bursei din Republica Ceha), cu 5,07%. Aproape inexistenta apare bursa din Slovacia, care a avut in luna octombrie o lichiditate de 3 milioane de euro, indicele SAX inregistrind o crestere de 3,85%. Nici in ultimele 12 luni SAX nu a avut un randament prea bun, acesta ridicindu-se doar pina la valoarea de 10,09%.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile