Rasdaq, cea mai tare bursa din Europa de Est
Data publicarii: 12-11-2007 | Finante-BanciDesi ultima perioada nu e chiar fasta pentru pietele de capital, Bursa Electronica Rasdaq a crescut cu aproape 113% in ultimele 12 luni, noteaza Cotidianul. Statistica referitoare la pietele de capital din Europa de Est arata ca Bursa Electronica Rasdaq a avut in ultimele 12 luni cea mai buna crestere, de 113,18%. La mare distanta se afla bursa de la Sofia, cu un randament de 76,13%, urmata de cea de la Varsovia, cu 24,81%.
In primele zece luni din 2007, indicele Bursei Electronice Rasdaq s-a majorat cu doar 109,02%. Tot bine s-a miscat si bursa din Bulgaria, cu un randament de 58,03%, urmata la mare distanta de Bursa de Valori Bucuresti, cu doar 23,6%. Cresteri mai mici au inregistrat bursele din Ungaria (10,22%), Republica Ceha (20,1%) si Polonia (18,02%). In schimb, ultimele trei burse se remarca printr-o buna lichiditate in comparatie cu bursele din Romania si Bulgaria.
Spre exemplu, in luna octombrie, lichiditatea pe bursa din Ungaria a fost de 2,5 miliarde de euro, pe cea din Cehia, de 3,4 miliarde de euro, iar pe cea din Polonia, de 10,5 miliarde de euro. In Romania, lichiditatea pe BVB a fost de 307 milioane de euro, iar pe Rasdaq, de doar 123 de milioane de euro.
In luna octombrie, Bursa Electronica Rasdaq a pierdut 5% din valoarea sa. Daca indicele Sofix al bursei din Bulgaria a inregistrat o crestere de 4,58%, Rasdaq-C a suferit o cadere de 5,29%, iar BET s-a majorat cu 3,27%. In schimb, indicele BUX al bursei din Ungaria a cazut cu 3,63%, WIG20 (indicele bursei din Polonia) s-a majorat cu 6,71%, iar PX (indicele bursei din Republica Ceha), cu 5,07%. Aproape inexistenta apare bursa din Slovacia, care a avut in luna octombrie o lichiditate de 3 milioane de euro, indicele SAX inregistrind o crestere de 3,85%. Nici in ultimele 12 luni SAX nu a avut un randament prea bun, acesta ridicindu-se doar pina la valoarea de 10,09%.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani