Medicii si politistii, primii la spaga, conform unui sondaj

Data publicarii: 10-11-2007 | Diverse

Campaniile anticoruptie promovate in mass-media sunt considerate de majoritatea populatiei inutile. Concluzia rezulta dintr-un sondaj national realizat in luna octombrie de Gallup Organization Romania pentru Agentia de Strategii Guvernamentale, pe un esantion de 1.143 persoane de peste 17 ani, considerat reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o eroare de +/-2,9% la un nivel de incredere de 95%.

Campaniile anticoruptie nu au fost prea utile pentru 34% dintre respondenti si inutile pentru alti 21% dintre cetateni, iar 91% dintre persoanele intervievate nu au retinut niciun slogan din toate aceste campanii.

Referitor la campaniile publice anticoruptie derulate in ultimii trei ani, 60% dintre respondenti au auzit de campania "Nu da spaga", 38% au aflat de spotul "Eu nu dau spaga", iar 32% dintre subiecti au auzit de campania "Combate si tu coruptia", in principal de la televizor si din presa scrisa.

O treime dintre intervievati afirma ca s-au confruntat cu situatii in care li s-a cerut, direct sau indirect, sa dea spaga, preponderent unui medic (31%), politist (6%), profesor (6%), functionar de primarie (6%).

La intrebarea daca justitia este independenta in judecarea faptelor de coruptie, 24% dintre intervievati raspund ca in mare masura nu, iar alti 35% sustin cu siguranta ca nu. In perceptia respondentilor, politicienii (27%), oamenii cu suficienti bani (21%) si chiar politistii sau procurorii (11%) sunt cei care intervin cel mai adesea in judecarea faptelor de coruptie.

Realitatea Romaneasca

Ultimele stiri pe BankNews.ro: