Penthouse-urile, la mare cautare in Romania
Data publicarii: 10-11-2007 | ImobiliareNoua moda pe piata apartamentelor este achizitia unui penthouse. Specialistii imobiliari spun ca acestea se vand primele dintr-un ansamblu de blocuri daca locatia este foarte buna si daca dezvoltatorii nu-l lasa intentionat la final pentru a obtine un pret mai bun. Romanii sunt interesati de apartamente la ultimul etaj, cu terase mai mari si cu o panorama frumoasa chiar daca preturile incep de la 300- 500.000 de euro, in cartiere, si pot ajunge la 2 milioane de euro in centrul si in nordul Capitalei.
Aproape toate proiectele rezidentiale lansate in ultimul timp includ in oferta si cateva penthouse-uri. Oferta este inca mica in comparatie cu cererea, spun specialistii imobiliari. Exista mai multe tipuri de penthouse, adresate cumparatorilor cu putere financiara diferita. Diferentele sunt date de locatie, de suprafata, de dotari si de facilitati.
Cele mai luxoase au circa 500 de metri patrati, in care e inclusa si terasa de circa 200 de metri patrati. Astfel de apartamente ofera proiectele Baneasa Rezidential sau Emerald Residence. La Baneasa, penthouse-urile au o suprafata construita de 279-319 mp cu terase intre 118 si 240 mp. La Emerald Residences mai e la vanzare un singur penthouse din cele 14 oferite, iar pretul acestuia depaseste 1 milion de euro, cu 50% mai scump decat la lansarea proiectului.
Exista insa si variante mai ieftine. Ele se afla in complexele residentiale din cartiere, au suprafete de 300 de metri patrati si preturi intre 300 si 500 de mii de euro. Asemenea oferte au proiectele rezidentiale Liziera, Quadra Place, Planorama sau InCity Residences.
In general, penthouse-urile sunt cumparate pentru locuinte si mai putin pentru revanzare speculativa sau inchiriere. In afara Capitalei, mai gasim astfel de apartamente pe litoral si in orasele mari.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice