Cum se manifesta febra imobiliara de Sarbatori
Data publicarii: Astazi, 08-11-2007 | ImobiliareFebra cumparaturilor de Sarbatori se simte, la romani, inca din aceasta luna, chiar si in sectorul imobiliar, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Desi ar trebui sa simtim o relaxare de sfarsit de an a pietei imobiliare, interesul potentialilor clienti este in crestere. Volumul si valorile tranzactiilor demonstreaza ca anotimpul de iarna si in special apropierea Sarbatorilor vin sa contrazica perceptia generala conform careia in aceasta perioada s-ar inregistra o scadere a vanzarilor", afirma Monica Marin, Partner Manager EuroMetropola. "Investitorii nu se lasa coplesiti de conditiile meteorologice nefavorabile si nici de perioada Sarbatorilor pentru a achizitiona o noua locuinta. Pregatirile pentru Sarbatorile de iarna deschid apetitul romanilor si pentru cumpararea unei noi case", completeaza reprezentanta EuroMetropola.
"Cei mai multi romani isi doresc ca pana in preajma Sarbatorilor sa se mute intr-o casa noua. Astfel, daca in timpul anului o parte din clienti au prospectat piata, in sezonul de iarna trec la cumpararea locuintei, ceea ce mentine activ domeniul imobiliar. Totodata, in piata mai sunt si multe imobile al caror termen de finalizare este luna decembrie. Problema apare atunci cand unii constructori nu isi respecta contractul, iar locuintele nu se dau in folosinta la data stabilita", afirma Monica Marin.
Luna decembrie ar trebui sa insemne, intr-o buna masura, luna cadourilor si in sectorul imobiliar, dar o parte dintre romani se poate lovi de problema sistarii lucrarilor la imobilul in care urmeaza sa se mute.
Pe langa volumul tranzactiilor si ofertele promotionale oferite de developeri in perioada Sarbatorilor, piata imobiliara romaneasca are si cateva puncte nevralgice. O anumita parte dintre cumparatori ajung sa se intrebe daca se muta sau nu se muta pana in perioada Craciunului.
Aruncand o privire in piata imobiliara, se va observa ca exista mai multe categorii de constructori: in prima clasa sunt inclusi cei ce isi termina lucrarile la timp si ofera posibilitatea clientilor de a-si schimba casa la termenul stabilit prin contract, in a doua categorie sunt cei ce inregistreaza intarzieri din cauza piedicilor pe care le intampina pe parcurs si care nu depind exclusiv de ei, iar a treia categorie de constructori este caracterizata prin lipsa de operativitate si rapiditate. "Motivele prin care se ajunge la prelungirea lucrarilor sunt intarzierile lucrarilor de interior, de executare a racordurile la bucatarii si bai, urmate de functionarea instalatiilor electrice, de incalzire si de ventilatie", completeaza Monica Marin.
Bucurestiul continua sa fie cel mai activ punct pe harta investitiilor imobiliare si in timpul Sarbatorilor datorita interesului tot mai crescut al clientilor, indiferent de problemele intampinate, iar "consultantii nostri raspund cu aceeasi operativitate cerintelor potentialilor cumparatori si in perioada sezonului de iarna", incheie reprezentanta companiei imobiliare EuroMetropola.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice