Bancile vand case la pachet cu creditele
Data publicarii: 07-11-2007 | Finante-BanciCand vrei sa-ti cumperi un apartament intr-un nou complex rezidential alegerea poate fi destul de greu de facut. Luarea unei decizii poate fi ingreunata si de faptul ca exista perioade in an in care se anunta demararea si a doua-trei proiecte pe saptamana, care mai de care mai interesante. Iar preturile sunt, in cele mai multe cazuri apropiate. Este drept ca de la stadiul de proiect si pana in momentul in care se predau cheile pot trece cativa ani, dar nu trebuie omis faptul ca multe dintre locuinte se vand inainte sa se demareze lucrarile (investitii off plan).
Numai in Bucuresti sunt peste 250 de proiecte imobiliare in care poti sa investesti inainte de finalizarea lor. In momentul in care se incheie un contract Off Plan constructia nu exista, prin urmare nu este posibil sa se contracteze un credit imobiliar in aceasta faza. Situatie in care persoanele care nu dispun macar de banii de avans, isi pot lua gandul de la o locuinta noua. Tocmai de aceea, in majoritatea cazurilor dezvoltatorul incheie un protocol cu o banca agreata de la care iti recomanda sa imprumuti banii pentru finantarea locuintei in conditii mai avantajoase.
Majoritatea bancilor sunt implicate in finantarea proiectelor imobiliare, exemplele putand incepe cu Garanti Bank, BCR, Unicredit Tiriac si pot continua cu Alpha Bank, Piraeus sau Raiffeisen. Numai aceste banci asigura finantarea a peste 10.000 de apartamente in Capitala. Unul dintre avantajele achizitionarii unei case prin aceasta metoda este acela ca solicitantul este sigur ca va primi suma ceruta, evaluarea locuintei fiind facuta inca din stadiul de proiect. La capitolul dezavantaje putem enumera faptul ca, ratele se platesc pentru un bun care inca nu exista.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani