BRD Fond de Pensii a atras 59.000 de participanti pe pilonul II
Data publicarii: 07-11-2007 | AfaceriCompania de administrare de fonduri de pensii private a grupului BRD-Groupe Societe Generale a atras 59.000 de participanti la fondul de pensii obligatorii (pilonul II) pe care il administreaza, a spus, marti, directorul general al BRD Fond de Pensii, Damien Marechal.
Ultima raportare publicata de arbitrul pensiilor private arata ca, in intervalul 17 septembrie - 15 octombrie, BRD Fond de Pensii a atras 34.865 de participanti, care reprezentau 3,05% din numarul persoanelor care semnasera pentru un fond de pensii in acea perioada.
BRD ofera garantii in ceea ce priveste performanta si activele administrate, iar jumatate din competitorii BRD din Romania au ales aceasta banca drept depozitar, a spus Bogdan Baltazar, membru in consiliul de administratie al BRD. "Cea mai buna asigurare este cine sunt actionarii si daca isi pot permite, in acesta noua indeletnicire pe teritoriul Romaniei, sa aiba rezultate mai putin bune, daca isi pot permite sa nu fie foarte buni", a declarat Baltazar, la Targu Mures.
BRD Fond de Pensii este un fond de pensii cu grad de risc mediu, iar alocarea standard estimata pentru activele investite este de 70% in obligatiuni si titluri de stat, 15% in piata monetara si 15% in actiuni. "Important pentru noi este sa fim aproape de clienti si sa raspundem intereselor, dorintelor si asteptarilor lor, avand in vedere ca mediul financiar economic se schimba de la o zi la alta, de la un an la altul", a mai spus Marechal.
Societatea de administrare a fondurilor de pensii BRD Fond de Pensii are ca actionar majoritar compania de asigurari de viata a grupului Societe Generale, Sogecap, care detine 51% din actiuni, iar BRD-Groupe Societe Generale are restul de 49% din capital.
Sogecap este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de asigurari de viata din Franta si ocupa locul al cincilea in topul societatilor de bancassurance, iar la inceputul acestui an gestiona peste 5 milioane de contracte in valoare de aproximativ 60 miliarde euro.
Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput pe 17 septembrie si dureaza patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sisitemului de Pensii Private (CSSPP).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani