Aproape jumatate din companiile financiare nu fac fata unui atac informatic
Data publicarii: 06-11-2007 | IT&CCompania americana IBM a anuntat rezultatele unui nou studiu ce a cuprins peste 1.200 de directori generali si directori seniori de finante din 79 de tari, noteaza Adevarul. Conform acestuia, un numar surprinzator de mare de companii nu sunt suficient pregatite pentru a face fata impactului unui eveniment de risc major asupra propriilor organizatii.
Conform studiului, in ultimii trei ani, 62% din companiile cu venituri mai mari de 5 miliarde de dolari s-au confruntat cu evenimente de risc major. In momentul in care a intervenit un astfel de eveniment, fie strategic, operational sau geopolitic, peste 40% din aceste companii nu au fost suficient pregatite sa faca fata.
Studiul global CFO, intitulat "Echilibrarea riscului si performantei cu ajutorul unei organizatii financiare integrate", a fost realizat de IBM Global Business Services si de IBM Institute for Business Value (IBV), cu asistenta din partea Universitatii Pennsylvania si Economist Intelligence Unit.
Peste jumatate din directorii financiari executivi au participat la un interviu fata in fata, structurat astfel incat sa surprinda opinii asupra managementului de risc si transformarii finantelor. Ceilalti repondenti au efectuat studiul online.
Organizatiile financiare integrate, ultima tendinta
O alta componenta-cheie a studiului este aparitia organizatiilor financiare integrate (IFO), ce sunt definite ca entitati care autorizeaza standarde folosind un tabel de conturi, definitii comune si procese standard comune.
Studiul a concluzionat ca definitiile comune la nivel de companie, un tabel standard de conturi, procesele standardizate si standardele autorizate la nivel global, reprezinta componentele unei guvernari de succes si constituie ceea ce studiul numeste organizatie financiara integrata.
Una din sapte intreprinderi guverneaza si controleaza integrarea organizatiei financiare prin combinarea acestor patru criterii.
Conform studiului, este subliniat faptul ca IFO ofera o foarte mare capacitate de a trece peste dificultati, suport mai mare pentru decizii si ajutor in coordonarea organizatiilor performante. In plus, studiul arata ca firmele ce au inclusa si organizatia financiara integrata au sanse mai mari sa se comporte mai bine in finante decat organizatii cu finante non-integrate si sunt predispuse la un management proactiv al factorilor de risc.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman