Sefii bancilor, victime ale crizei ipotecare
Data publicarii: 06-11-2007 | InternationalDupa ce au anuntat pierderi de miliarde de dolari, sefii grupurilor bancare Merrill Lynch si Citigroup au demisionat, noteaza Adevarul. Criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc din SUA continua sa faca victime printre institutiile bancare din intreaga lume. Acum pare sa fie randul sefilor marilor banci internationale.
Seful Citi demisioneaza
Directorul general al Merrill Lynch, Stan O'Neal, si cel al Citigroup, Charles Prince, au demisionat dupa ce grupurile financiare au anuntat pierderi uriase ca urmare a crizei subprime. Citigroup a raportat cele mai mari pierderi inregistrate de o banca internationala.
Pana de curand, cele mai mari pierderi ca urmare a cutremurului financiar din aceasta vara pareau sa fi fost suportate de grupul bancar elvetian UBS. Cea mai mare banca europeana, UBS, a anuntat in urma cu aproape o saptamana pierderi de 3,4 miliarde de dolari, inainte de deducerea taxelor, pe fondul crizei creditelor ipotecare subprime din SUA.
Acestea sunt primele pierderi trimestriale inregistrate de UBS in ultimii 10 ani. Pierderile grupului financiar european se refera la portofoliul de investitii in obligatiuni corporatiste si titluri de stat care asigura un venit fix si sunt aproape lipsite de risc.
Vinovati au fost gasiti doi dintre directorii executivi ai grupului elvetian. Astfel ca, la inceputul lunii octombrie, seful diviziei de investitii, Huw Jenkins, si directorul financiar executiv, Clive Standish, au fost deja inlaturati din functii.
Acum este randul sefului celei mai mari banci din lume, Citigroup, sa renunte la fotoliul de conducere, dupa ce institutia pe care o conduce a anuntat pierderi suplimentare intre 8 si 11 miliarde, ceea ce va reduce beneficiul net cu intre 5 si 7 miliarde dolari.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice