Bancile asiatice ar putea tinti preluarea unor grupuri financiare occidentale
Data publicarii: 06-11-2007 | InternationalBancile din Asia, care au o mare putere financiara, ar putea profita de contextul actual al turbulentelor de pe pietele internationale cumparand anumite banci europene sau americane a caror valoare a scazut, a spus, luni, un bancher de la UBS, citat de Reuters.
"Cred ca un aspect foarte interesant si care ar trebui sa devina o parte importanta in prognozele si planificarile noastre este psobilitatea ca bancile asiatice sa isi foloseasca valoarea de piata foarte ridicata, ratingurile si accesul la lichiditati", a spus seful diviziei de banca de investitii a UBS, Alex Wilmot-Sitwell, la Reuters Finance Summit.
"Bancile asiatice au o oportunitate incredibila de a face achizitii pe piete care inainte le erau inaccesibile", a adaugat Wilmot-Sitwell.
Actiunile bancilor europene si americane au pierdut din valoare ca urmare a expunerii lor la imprumuturi neperformante, dupa ce sefii bancilor Merrill Lynch si Citigroup au demisionat saptamana trecuta.
Bancile asiatice nu au fost afectate de turbulentele de pe pietele internationale si si-au pastrat ratingurile, ceea ce le permite sa se imprumute ieftin si sa aiba in vedere achizitii.
Bancile occidentale au devenit foarte atractive anul trecut pentru cele asiatice. CITIC Securities a facut recent un schimb de pachete de actiuni cu Bear Stearns, iar compania Temasek din Singapore a cumparat un pachet de actiuni la Barclays, dupa ce achizitionase deja unul la Standard Chartered.
Este totusi neclar daca bancile asiatice vor putea cumpara banci pe piete cum este cea a Statelor Unite, a mai spus Wilmot-Sitwell.
"Ar permite autoritatile americane de supraveghere a pietei bancare unei banci precum Bank of China sa cumpere Merrill Lynch? Aceasta este o alta intrebare, careia este mult mai greu sa ii gasim un raspuns", a mai spus bancherul de la UBS.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice