Resurse Umane: Director de operatiuni, o slujba tentanta
Data publicarii: 05-11-2007 | HR/CarierePe piata de joburi din ultimul an s-au inregistrat cresteri pe anumite domenii situate anterior la coada clasamentelor, cum ar fi stiintele juridice ori pozitiile operationale, noteaza Evenimentul Zilei. Acestea din urma sunt cele care formeaza coloana vertebrala a companiilor de productie, de transport, de distributie, si in cadrul lor intra: logistica, fluxul materialelor, asigurarea calitatii, achizitiile, managementul transporturilor, al parcului auto, al distributiei sau al depozitelor.
Pana acum, cand erau intrebati "ce vrei sa te faci cand vei fi mare?", prea putini tineri spuneau "director de logistica" sau "director de achizitii".
Domeniul apartine persoanelor foarte organizate, cu o imagine globala asupra intregii afaceri si care au relatii atat cu furnizorii externi, participand la licitatii, negocieri cu parteneri interni si internationali, cat si cu toate departamentele interne. De activitatea lor depinde eficienta productiei, a distributiei si, mai ales, imaginea firmei pe piata. Multi manageri situati in pozitii-cheie, pe vanzari, de exemplu, au decis sa se alature sau sa paraseasca firme mari aflate intr-o relatie directa cu departamentul de logistica (sau de distributie) pentru ca activitatea lor era influentata de eficienta specialistilor din aceste sectoare.
In "logistica" si "achizitii" deciziile trebuie luate in acelasi timp rapid si tinand cont de fluctuatiile pietei, de tendintele economiei.
Salariile intr-un asemenea domeniu oscileaza. Un incepator poate porni de la 400-500 euro/luna, iar dupa doi-trei ani experienta ajunge la 600-800 euro pe luna. La nivel de management mediu, se discuta de lefuri intre 1.000 si 1.500 de euro, lunar.
Nivelul cel mai de sus al acestor pozitii il poate constitui directorul de operatiuni, care face parte din board si raspunde actionarilor. El administreaza toate operatiunile din interiorul companiei, si cele de logistica, si cele de achizitii, si cele de productie (daca este cazul). Este o pozitie la acelasi nivel cu un director financiar sau director executiv si, in cazul anumitor companii, cum sunt cele de productie, aceasta poate fi prima pozitie din ierarhie. In acest caz, salariile sunt intre 3.000 si 4.000 de euro pe luna.
Pe piata firmelor de recrutare din Romania nu s-a pus pana acum accentul pe identificarea si atragerea acestor specialisti, pe crearea unor comunitati ale oamenilor valorosi, din domeniul operational. Inca nu au fost promovati in fata unor companii valoroase si importante pe piata romaneasca, asa cum ar trebui.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile