1,9 milioane de dolari, cel mai mare salariu din Bucuresti
Data publicarii: 05-11-2007 | HR/CariereVenitul apartine unei persoane din sectorul 2, care activeaza in domeniul constructiilor, noteaza Adevarul. Cu siguranta, persoana care ajunge la un salariu anual de 1,9 milioane de dolari nu este una obisnuita. Face parte mai mult ca sigur din managementul unei companii mari, de top, care a inregistrat progrese semnificative gratie angajatului cu pricina.
Faptul ca a obtinut acest salariu in domeniul constructiilor nu trebuie sa mire, atat timp cat acesta reprezinta de doi ani incoace sectorul cu cea mai importanta dinamica si detine cea mai mare pondere in PIB.
Datele referitoare la cele mai mari salarii obtinute anul trecut in Bucuresti au starnit comentarii interesante din partea reprezentantilor companiilor de resurse umane, si nu numai.
Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) a Muncipiului Bucuresti a intocmit pentru "Adevarul" o situatie statistica a celor mai mari cinci salarii brute obtinute anul trecut in Bucuresti. Potrivit acesteia, cel mai mare salariu brut, de 5,32 milioane de lei, adica 1,89 milioane de dolari (n.r.-calculat la un curs mediu de 2,8090 lei/dolar), a fost obtinut anul trecut in constructii de catre o persoana din sectorul 2.
La mica diferenta, respectiv 5,21 milioane de lei (1,85 milioane de dolari) se afla o persoana din sectorul 5 care activeaza in domeniul proiectarii, fabricarii, instalarii si service-ului pentru lifturi electrice hidraulice.
Pe locul trei se afla o persoana din sectorul 2 care a castigat din comert un salariu brut de 4,11 milioane de lei (1,46 milioane de dolari), iar pe locul al patrulea, cu un salariu de 3,62 milioane de lei (1,28 milioane de dolari), un salariat din domeniul comertului cu ridicata.
Potrivit datelor DGFP Bucuresti, pe locul cinci se afla un salariu de 3,27 milioane de lei (1,16 milioane de dolari) obtinut in domeniul bancar de catre o persoana din sectorul 3 al Capitalei.
Dupa aplicarea impozitului de 16%, a somajului de 1%, respectiv a CAS-ului de 9,5% si a CASS-ului de 6,5%, veniturile nete aferente salariilor brute de mai sus sunt urmatoarele: 3.713.773 lei (locul 1), 3.633.608 lei (locul 2), 2.865.566 lei (locul 3), 2.524.234 lei (locul 4) si 2.283.249 lei, locul cinci.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului