Bugetul pentru autostrazi va acoperi doar 14% din necesar in 2008
Data publicarii: 05-11-2007 | EconomieBugetul pentru finantarea proiectelor pentru construirea de autostrazi in 2008 se ridica, potrivit limitelor impuse de Ministerul Finante, la 364 milioane lei ceea ce reprezinta aproximativ 14% din suma necesara solicitata de Compania de Autostrazi, respectiv 2,5 miliarde lei.
Potrivit datelor furnizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), pentru constructia de autostrazi este necesar un buget de aproximativ 2,66 miliarde lei.
"Pentru finantarea autostrazilor limita impusa de Ministerul de Finante pentru 2008 este de 364.484.000 lei", au declarat reprezentantii CNADNR. Suma acopera aproximativ 14% din necesarul companiei pentru sustinerea proiectelor pentru autostrazi. Reprezentantii companiei au precizat ca din fondurile de la buget sunt finantate proiectele privind construirea autostrazii Transilvania, tronosonul Bucuresti-Ploiesti al autostrazii Bucuresti-Brasov, tronosonul Cernavoda-Constanta al autostrazii Soarelui si autostrada Targu Mures-Iasi.
Programul national de construire de autostrazi, aprobat in luna februarie de Guvern, pentru perioada 2007-2013, prevede realizarea a 1.800 de kilometri de autostrada si un necesar financiar de 13 miliarde euro. Proiectele vor fi sutinute prin fondurile structurale, prin fonduri ISPA, prin imprumuturi de la BEI si BERD si prin alocari de la buget.
Din totalul retelei de drumuri din Romania de aproximativ 80.000 km ,1,4% sunt autostrazi si aproximativ 20% drumuri nationale, restul fiind drumuri judetene si locale. In raport cu suprafata tarii, Romania are cea mai mica densitate de drumuri din toate statele membre ale UE, adica 33,5 kilometri la 100 de kilometri patrati.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani