Linux isi deschide reprezentanta in Romania
Data publicarii: 24-10-2007 | IT&CRed Hat, producatorul american de sisteme de operare Linux, intentioneaza sa deschida o reprezentanta in Romania, insa nu a stabilit inca data si nici amplasamentul viitorului birou, a declarat directorul regional al companiei, Paul Holt.
"Afacerile noastre din Romania devin din ce in ce mai bune si ne vom gandi sa deschidem un birou-reprezentanta. In ultima vreme, la fiecare sase luni, ne dublam vanzarile", a spus Holt. Potrivit oficialului Red Hat, Romania este o piata foarte buna pentru compania americana.
"Vanzarile din Romania sunt de cinci ori mai mari decat cele din Bulgaria insa sunt mai mici decat cele din Polonia si Cehia", a mai precizat Holt.El a adaugat ca sectorul public genereaza 50% din vanzarile Red Hat, iar restul reprezinta vanzarile catre firmele mici si mijlocii.
Pretul unui sistem de operare Linux pentru servere de companie variaza intre 300 euro si 2.000 euro, in functie de aplicatiile incluse.
Linux este un asa-numit software liber, permitand dezvoltarea sa de catre orice utilizator cu conditia ca acesta sa divulge, la randul sau, codurile sursa ale programului. Numele softului provine de la prenumele rivalului lui Bill Gates, finlandezul de etnie suedeza Linus Torvalds, considerat de majoritatea softistilor un programator mai bun decat cel mai bogat om de pe planeta.
Rivalitatea dintre cei doi, care sunt adeptii a doua conceptii diferite despre rolul calculatoarelor in viata oamenilor a generat chiar o celebra butada printre programatorii profesionisti, care spune ca : "toata lumea si-ar dori banii lui Bill Gates si sa stie sa programeze precum Linus Torvalds". Unii comentatori mai malitiosi sustin chiar ca recenta reorientare a lui Gates spre domeniul binefacerilor este menita tocmai sa contracareze imaginea de "Robin Hood al computerelor" , pe care si-a construit-o rivalul sau.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii