Linux isi deschide reprezentanta in Romania
Data publicarii: Astazi, 24-10-2007 | IT&CRed Hat, producatorul american de sisteme de operare Linux, intentioneaza sa deschida o reprezentanta in Romania, insa nu a stabilit inca data si nici amplasamentul viitorului birou, a declarat directorul regional al companiei, Paul Holt.
"Afacerile noastre din Romania devin din ce in ce mai bune si ne vom gandi sa deschidem un birou-reprezentanta. In ultima vreme, la fiecare sase luni, ne dublam vanzarile", a spus Holt. Potrivit oficialului Red Hat, Romania este o piata foarte buna pentru compania americana.
"Vanzarile din Romania sunt de cinci ori mai mari decat cele din Bulgaria insa sunt mai mici decat cele din Polonia si Cehia", a mai precizat Holt.El a adaugat ca sectorul public genereaza 50% din vanzarile Red Hat, iar restul reprezinta vanzarile catre firmele mici si mijlocii.
Pretul unui sistem de operare Linux pentru servere de companie variaza intre 300 euro si 2.000 euro, in functie de aplicatiile incluse.
Linux este un asa-numit software liber, permitand dezvoltarea sa de catre orice utilizator cu conditia ca acesta sa divulge, la randul sau, codurile sursa ale programului. Numele softului provine de la prenumele rivalului lui Bill Gates, finlandezul de etnie suedeza Linus Torvalds, considerat de majoritatea softistilor un programator mai bun decat cel mai bogat om de pe planeta.
Rivalitatea dintre cei doi, care sunt adeptii a doua conceptii diferite despre rolul calculatoarelor in viata oamenilor a generat chiar o celebra butada printre programatorii profesionisti, care spune ca : "toata lumea si-ar dori banii lui Bill Gates si sa stie sa programeze precum Linus Torvalds". Unii comentatori mai malitiosi sustin chiar ca recenta reorientare a lui Gates spre domeniul binefacerilor este menita tocmai sa contracareze imaginea de "Robin Hood al computerelor" , pe care si-a construit-o rivalul sau.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman