Microsoft a acceptat sa se supuna deciziei antitrust a Comisiei Europene
Data publicarii: 22-10-2007 | InternationalMicrosoft a acceptat in cele din urma sa ia masurile necesare respectarii prevederilor deciziei Comisiei Europene din 2004, prin care gigantul american era acuzat de tendinte monopoliste, a anuntat luni executivul european, relateaza Reuters. Comisia a precizat intr-un comunicat ca "s-a asigurat de cooperarea Microsoft in ceea ce priveste respectarea obligatiilor consemnate in decizia Comisiei Europene din 2004".
Conform acestui anunt, ce reprezinta o victorie majora pentru Uniunea Europeana, Microsoft va oferi programatorilor de aplicatii gratuite informatiile necesare pentru ca programele acestora sa opereze fara conflicte cu sistemul de operare produs de grupul american, destinat calculatoarelor personale.
Microsoft a renuntat, conform comunicatului emis de Comisie, la redeventele ridicate pentru informatiile legate de interoperabilitate, asupra carora insistase pana de curand.
In martie 2004, Comisia Europeana a impus companiei o amenda record de 497 de milioane de euro ( 674 milioane de dolari) si i-a ordonat sa-si schimbe practicile de piata, in urma concluziei oficiale ca Microsoft nu a comunicat informatii necesare competitiei loiale altor firme producatoare de aplicatii pentru servere destinate afacerilor mici.
Aceste informatii sunt necesare, pentru ca serverele concurente sa poata concura pe baza unor premise egale cu cele ale Microsoft care trebuie sa isi ajute concurentii sa se interconecteze cu sistemul sau de operare, Windows, destinat calculatoarelor personale.
Microsoft anuntase atunci ca va cere taxe pentru eliberarea informatiilor privitoare la interoperabilitate, incat acestea fac parte din programul propriu de dezvoltare al companiei si sunt protejate prin licenta.
Dar Comisia Europeana a stabilit in luna martie a acestui an ca firmele concurente isi vor pune reciproc la dispozitie astfel de aplicatii fie ca sunt sau nu protejate de licenta.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii