Microsoft a acceptat sa se supuna deciziei antitrust a Comisiei Europene
Data publicarii: Astazi, 22-10-2007 | InternationalMicrosoft a acceptat in cele din urma sa ia masurile necesare respectarii prevederilor deciziei Comisiei Europene din 2004, prin care gigantul american era acuzat de tendinte monopoliste, a anuntat luni executivul european, relateaza Reuters. Comisia a precizat intr-un comunicat ca "s-a asigurat de cooperarea Microsoft in ceea ce priveste respectarea obligatiilor consemnate in decizia Comisiei Europene din 2004".
Conform acestui anunt, ce reprezinta o victorie majora pentru Uniunea Europeana, Microsoft va oferi programatorilor de aplicatii gratuite informatiile necesare pentru ca programele acestora sa opereze fara conflicte cu sistemul de operare produs de grupul american, destinat calculatoarelor personale.
Microsoft a renuntat, conform comunicatului emis de Comisie, la redeventele ridicate pentru informatiile legate de interoperabilitate, asupra carora insistase pana de curand.
In martie 2004, Comisia Europeana a impus companiei o amenda record de 497 de milioane de euro ( 674 milioane de dolari) si i-a ordonat sa-si schimbe practicile de piata, in urma concluziei oficiale ca Microsoft nu a comunicat informatii necesare competitiei loiale altor firme producatoare de aplicatii pentru servere destinate afacerilor mici.
Aceste informatii sunt necesare, pentru ca serverele concurente sa poata concura pe baza unor premise egale cu cele ale Microsoft care trebuie sa isi ajute concurentii sa se interconecteze cu sistemul sau de operare, Windows, destinat calculatoarelor personale.
Microsoft anuntase atunci ca va cere taxe pentru eliberarea informatiilor privitoare la interoperabilitate, incat acestea fac parte din programul propriu de dezvoltare al companiei si sunt protejate prin licenta.
Dar Comisia Europeana a stabilit in luna martie a acestui an ca firmele concurente isi vor pune reciproc la dispozitie astfel de aplicatii fie ca sunt sau nu protejate de licenta.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani