Rovinieta pentru autoturismele non-euro costa 40 euro din 2008
Data publicarii: 19-10-2007 | AutoPretul unui roviniete pentru 12 luni va creste, de la 1 ianuarie 2008, de la 16 euro pentru autoturismele Euro II si 24 euro pentru cele non-euro la 28 euro pentru cele Euro II,respectiv 40 euro,tarifele fiind prevazute in Ordonanta 15/2002 pentru introducerea tarifului de utilizare a drumurilor.
Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), incepand cu 2008 tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania- rovinieta va atinge nivelul prevazut de directivele europene. Aplicarea tarifului pentru utlizarea drumurilor s-a facut etapizat in conformitate cu Ordonanta Guvernului 15/2002. "Calendarul de aplicare etapizata a tarifului a fost propus de Romania la negocierile pentru integrarea in Uniunea Europeana, fiind agreat si acceptat de catre aceasta", se arata in comunicatul de presa.
Astfel, proprietarii de autoturisme vor plati, de la 1 ianuarie 2008, pentru o rovinieta cu o valabilitate de o zi un euro indiferent de tipul de autoturism, pretul actual fiind de 0,6 euro. Pentru rovinietele cu valabilitate de o saptamana tariful va fi de trei euro pentru autoturismele Euro II si cinci euro pentru cele non euro cu aproximativ doi euro mai mult decat pretul aplicat in perioada 2005-2007.
Rovinietele pentru o luna vor costa intre sase si zece euro, pentru sase luni intre 15 si 25 euro. Pretul unui roviniete pentru un an va creste de la 16,8 euro pentru autoturismele Euro II si 24 euro pentru cele non-euro la 28 euro pentru cele Euro II si 40 euro pentru cele non-euro. Rovinietele pentru un an valabile pentru microbuze vor costa intre 340 euro si 360 euro, pentru autobuze si autocare intre 650 euro si 850 euro. Pentru vehiculele de transport marfa cu masa totala pana in 3,5 t se va plati, pentru o perioada de un an, intre 100 euro si 150 euro.
In conformitate cu Legea nr. 101/2007, rovinieta se poate achita atat de catre utilizatorii romani, cat si de utilizatorii straini pe perioade de 7 zile, 30 zile, 6 luni si 12 luni, fapt ce va duce la cresterea numarului de roviniete ce vor fi eliberate in perioada urmatoare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani