Cum pacalesti gripa
Data publicarii: 16-10-2007 | LifestyleVaccineaza-te, evita spatiile aglomerate, aeriseste-ti camera si fa miscare zilnic. Vaccinarea este cea mai buna metoda de a te apara impotriva gripei, insa medicii te avertizeaza ca nu este eficienta 100%. O eventuala imunizare cu medicamente sau produse naturiste ajuta si mai putin. Asta pentru ca receptivitatea umana la acest virus, unul dintre cei mai periculosi, este foarte mare, noteaza Evenimentul Zilei.
Gripa s-ar putea sa te ocoleasca, totusi, daca ai o imunitate buna, castigata in timp printr-o alimentatie bogata in fructe si legume si prin miscare zilnica. Pentru a reduce riscul contaminarii, evita pe cat posibil spatiile aglomerate si aeriseste-ti camera mai des, pentru ca lumina naturala ucide microbii.
Se ia prin stranut si vorbit
De regula, virusul gripei circula incepand cu luna decembrie pana in luna februarie. "Pentru ca se transmite prin aer (stranut, vorbit), evita pe cat posibil spatiile aglomerate, unde exista riscul sa fie persoane deja infectate (hipermarketuri, sali de cinema sau teatru, restaurante, etc.).
Vaccineaza-te!
O persoana care a luat virusul este contagioasa cu o zi-doua inainte de a avea simptome, astfel ca este greu sa eviti persoanele deja contaminate", spune Sorin Petrea, medic infectionist la Institutul de Boli Infectioase "Prof. dr. Matei Bals" din Bucuresti.
Ca masuri suplimentare, obisnuieste-te sa te speli mai des pe maini si sa ai o igiena mai stricta. Mai ales pe cel mic invata-l sa se spele pe maini cum vine de la scoala si de fiecare data cand mananca. Poate ajuta si o masca textila pe fata, dar numai pentru o jumatate de ora.
"Dupa aproximativ 30 de minute masca se impregneaza cu microorganisme si pe o parte si pe cealalta", adauga Sorin Petrea.
La primele semne ca ai luat virusul (dureri musculare, febra peste 38 de grade C si o stare generala proasta), evita sa stai prea aproape de persoanele cu care intri in contact. Stranuta numai intr-o batista de hartie pe care o arunci imediat si stai acasa cel putin doua-trei zile. Altfel, risti sa ii contaminezi pe ceilalti la prima strangere de mana.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des