Romania ocupa penultimul loc in UE in clasamentul utilizarii internetului broadband
Data publicarii: 16-10-2007 | IT&CRomania ocupa penultimul loc in UE in ceea ce priveste rata penetrarii internetului in banda larga, cu un procent de 6,6%, intr-un clasament in care Danemarca se afla pe primul loc si Bulgaria pe ultimul, potrivit Reuters. Cea mai mare rata de utilizare a internetului in banda larga a fost atinsa in Danemarca (37,2%) si Olanda (33,1%), Romania si Bulgaria situandu-se pe ultimele locuri cu 6,6% si respectiv 5,7% din populatie, conform unui raport publicat de Comisia Europeana luni.
"Accesul la internetul in banda larga a ajuns in Uniunea Europeana la 90 de milioane de linii, atingand o crestere de 28,7% din iulie 2006 in iulie 2007 in cele 25 de state membre mai vechi, excluzand Romania si Bulgaria. Insa Uniunea ar trebui sa adopte masuri pentru cresterea competitiei si sa acorde atentie statelor aflate la finalul clasamentului", a declarat Comisarul UE pentru Telecomunicatii,Viviane Reding.
Cresterea disponibilitatii conexiunii in banda larga este vazuta de comisarul european ca un pas cheie in impulsionarea cresterii economice prin suportul acordat micilor afaceri.
"Este inacceptabil ca diferenta dintre cei mai puternici si cei mai slabi furnizori se afla in crestere. Europa trebuie sa actioneze pentru pentru a-si pune in ordine capacitatea de conexiune in banda larga", a declarat comisarul european pentru telecomunicatii.
Comisarul a mai anuntat si ca va face va face propuneri specifice ca parte a unui pachet de reforme in domeniu pe 13 noiembrie.
"Lipsa de competitie si slabiciunile legislatiei sunt citate ca principalele obstacole la cresterea utilizarii internetului in banda larga", a explicat comisarul european, care intentioneaza sa propuna autonomie legislatiei la nivel national pentru separarea activitatii de administrare a retelelor de operatiunile comerciale ale unei companii, in cazul unor probleme serioase de concurenta. Comisarul doreste de asemenea infiintarea unei noi autoritati de reglementare pan-europene, capabila sa impuna masuri anti-trust institutiilor nationale de profil, in colaborare cu CE, daca aceasta nu este multumita de modul in care este abordata o problema.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des