Coca-Cola vrea sa dezvolte o linie de bauturi folosind medicina chinezeasca
Data publicarii: 16-10-2007 | InternationalCompania Coca-Cola a transmis luni ca a pus bazele unui centru de cercetare in Beijing, pentru a crea bauturi necarbogazoase folosind medicina traditionala chinezeasca, informeaza Reuters.
Cel mai mare producator de bauturi din lume a deschis un centru de cercetare in Beijing, in cadrul Academiei Chineze de Medicina Traditionala, afiliata Ministerului Sanatatii Publice.
"Acesta este un pas important pentru a ne dezvolta linia de bauturi benefice pentru sanatatea consumatorilor", a spus cercetatorul-sef in cadrul Coca-Cola, Rhona Applebaum.
"Colaborarea ne va ajuta, in cele din urma, sa facem cunoscute consumatorilor din intreaga lume beneficiile medicinii traditionale chinezesti", a adaugat aceasta.
Medicina chinezeasca foloseste ingrediente si retete traditionale, a evoluat in decursul a mii de ani de practica si se crede ca ajuta la prevenirea si vindecarea bolilor.
Coca-Cola adauga la linia de bauturi carbogazoase alternative precum ceai, apa si energizante, in contextul in care din ce in ce mai multi consumatori evita sucurile ce contin zahar si care ingrasa.
Pe piata din China, Coca-Cola rivalizeaza cu grupuri precum Pepsi, Tingyi, Huiyuan Juice Group, Uni-President Enterprises si cu compania franceza Danone, relateaza Reuters.
Coca-Cola a transmis in luna iulie ca va investi 80 milioane dolari intr-un centru de cercetare in Shanghai, pentru producerea de bauturi necarbogazoase.
Afacerile companiei in China, cea de-a patra piata ca marime, s-au dublat in ultimii cinci ani. Vanzarile au depasit 1 miliard unitati, ceea ce reprezinta aproximativ 5% din vanzari la nivel mondial.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii