Cheltuieli reduse in 2008 pentru CNSAS, Cancelaria premierului, Ministerul Justitiei
Data publicarii: 08-10-2007 | EconomieConsiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii va fi institutia cu cea mai semnificativa reducere a cheltuielilor, in 2008, cu doua treimi mai putin decat in acest an, fiind urmata de Cancelaria primului-ministru si Ministerul Justitiei, potrivit proiectului de buget pe 2008.
Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii va avea cheltuieli de 14,72 milioane lei, anul viitor, care reprezinta doar 32% din bugetul acestui an.
Conform proiectului de buget pentru 2008, vor mai fi reduse cu 27% fondurile alocate Cancelariei premierului si cu 15% cele destinate Ministerului Justitiei. Prin urmare, Cancelaria va primi fonduri de 458,2 milioane lei, iar Justitia de 1,6 miliarde lei.
Alaturi de Justitie, alte trei ministere vor fi afectate de reducerea cheltuielilor in 2008, comparativ cu 2007, dar in cuantum mult mai scazut.
Astfel, cheltuielile Ministerului Public vor fi taiate cu 6%, pana la 529,5 milioane lei, ale Ministerului Economiei si Finantelor cu 5%, ajungand la 3,38 miliarde lei, iar cele ale Ministerului Administratiei si Internelor vor scadea cu 3%, fiind in suma de 8,33 miliarde lei.
In 2008, urmeaza sa aiba cheltuieli mai mici si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (cu 21%), Consiliul Economic si Social (27%), Societatea Romana de Televiziune (7%), Societatea Romana de Radiodifuziune (8%), Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara (4%).
Pe de alta parte, doar doua institutii isi vor mentine cheltuielile din 2008 la acelasi nivel ca in 2007: Administratia Prezidentiala, care va avea un buget de 31,8 milioane lei, si Institutul Cultural Roman cu 43,3 milioane lei.
Cheltuielile totale ale celor 49 de ordonatori principali de credite vor ajunge, in 2008, la 102,76 miliarde lei, in crestere cu 19% fata de acest an, dupa cum arata proiectul de buget.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des