Ministerul Economiei va cauta o locatie pentru o noua centrala nucleara
Data publicarii: 05-10-2007 | EconomieMinisterul Economiei si Finantelor va stabili, in perioada urmatoare, locatia pentru construirea unei noi centrale nucleare, in scopul asigurarii resurselor energetice ieftine, a anuntat, vineri, la Cernavoda, premierul Tariceanu.
"Sunt studii mai vechi privind construirea unei noi centrale nucleare, studii in care au fost evaluate anumite locatii. Dupa finalizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, trebuie sa continuam dezvoltarea sectorului nuclear pentru a asigura Romaniei pe termen lung resurse energetice ieftine", a explicat premierul.
Tariceanu a explicat ca a mandatat Ministerul Economiei si Finantelor sa gaseasca o locatie optima pentru noua centrala nucleara. "Trebuie sa gasim noi resurse de energie in perioada urmatoare si trebuie sa ne orientam spre energii curate, cum ar fi cea nucleara si hidroelectrica", a precizat premierul.
Acesta a mai aratat ca unul din motivele pentru care preturile la energie au crescut foarte mult este utilizarea combustibililor fosili. "Este clar ca va trebui sa se construiasca o noua centrala nucleara, dar pentru ca un astfel de proiect dureaza foarte mult, aceste lucruri trebuie anticipate", a adaugat Tariceanu.
La randul sau, ministrul economiei Varujan Vosganian a precizat ca realizarea unei noi centrale nucleare se bazeaza pe mai multe argumente. "In ceea ce priveste resursele de gaze, avem o viziune prudenta in viitor. In conditiile in care in prezent raportul utilizarii gazelor este de 70-30 in favoarea gazelor din productia interna, pe viitor se estimeaza ca procentul va fi egal pentru ca ne vom diversifica sursele de import. Mai mult, nivelul de utilizare eficienta a huilei scade", a adaugat Vosganian.
Premierul Tariceanu si ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, participa, vineri, la Cernavoda, la inaugurarea oficiala a reactorului 2 de la Cernavoda.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani